Hvad er den bedste danske baltiske porter? Det ved Ulkløbben.
Vi tog lige og linede tre af de rigtigt gode op. Blindt (ja, altså bortset fra mig, der jo havde købt og serverede øllet).
“Røvhul!”, var takkensmiley.
“Man kan ikke tage tre billige øl og servere dem blindt. Specielt ikke, når de alle smager godt.”

Det er Danmarks bedste, andenbedste og syvendebedste baltiske porter (hvis man altså ser bort fra dem, der er retired (udgået – ikke brygget i over et år):
Listen over de højst ratede danske Baltisk Porter på Ratebeer.

De tre øl er fra venstre mod højre:
1. Wiibroe Porter Imperial Stout
2. Thisted Limfjords Porter
3. Carlsberg Imperial Stout/Gl. Carlsberg Porter
Bemærk, at to af dem bærer Imperial Stout i navnet, selv om der altså er tale om porter. Det er altså ikke helt let, vel? Heller ikke for bryggerierne. Ja, de blev jo drukket lidt hurtigt, så her er et billede af stort set tomme glas:-)

Men hvordan er de så?
Det er tre helt sorte øl, der er i glasset.
Ikke så meget duft er der flere, der bemærker.
Sådan er det vel, når det er Baltisk Porter og dermed undergæret øl?
Til gengæld er der masser af smag i dem alle tre.
Carlsberg Porter er den sødeste og mindst ristede. Dejlig letdrikkelig. Jeg kan rigtigt godt lide den, men den kommer til at virke lidt simpel her i konkurrencen.
Wiibroe Porter er mere kompleks, knap så sød, gode ristede toner.
Thisted, Limfords Porter med et snert af røg skiller sig ud som den den, der er sværest at drikke, men samtidig som den, der giver mest fra sig.

Jeg foretrækker Limfjords Porteren. Men jeg ved jo også, hvad der er i glasset. Resten af Ulkløbben? Jamen, der er som altid delte meninger:
Overraskende for mig, så er det Wiibroe, der vinder. Ikke stort, men alligevel klart. Kun Ole og Jesper har Limfjords Porteren højere end Wiibroe.
Endnu mere overraskende, så er det Limfjords Porteren, der taber. Et smalt nederlag til Carslberg Porter, men et nederlag er et nederlag.

Det er altså rigtigt gode øl. Tænk, at vi lever i et lille land, hvor man kan gå ned i det lokale supermarked og så hente tre så gode øl ned fra hylderne. Og det har man så kunne i rigtigt mange år. Der er jo ikke noget mikrobryg over det. Alle tre er makro. To af dem er fra Carlsberg (Carlsberg ejer Wiibroe), den sidste fra Thisted, som også er makro.

“Røvhul!”
Ja, jeg har forstået det.
Men det var altså en sjov test. Ville ønske, at jeg selv havde fået den blindt.
Limfjords Porteren er altså stadig min favorit – men det er sikkert bare indtil jeg får stukket sådane en blindsmagning i hovedetsmiley.

Skål i portersmiley!!!