“Viva La Revolucion!”

Vi står ca. 30 mennesker i lokalet med øl i den højre hånd og den venstre hånd løftet og knyttet i revolutionær hilsen.

“Viva La Revolucion!” råber vi alle til Big Al.

Når jeg kigger mig omkring ser ser deltagerne ikke så revolutionære ud. Men Big Al får os med på ideen og han har lige ført an i vores bekendelse til Rogue Nations revolution.

Stedet er Skaal og Big Al er President i Rogue Nation. Bryggeriet Rogue hedder selvfølgelig ikke Rogue Brewing, men markedsfører sig ved sin egen nation. Rogue Nation.

Revolutionen er en ølrevolution og målet er at vælte øl uden smag.

Set-up er langt fra revolutionært.

Tre retter med matchende øl.

Rimmet kammusling med IPA mayo og sprødt sommergrønt
Ølmarineret Entrecôte med urtesmør, små danske kartofler, ærter og aspargesbroccoli
Chocolate Stout Pie med friske sommerbær.

Maden er fin og viser, at Skaal også laver andet end burger og det gode smørrebrød.

Til de tre retter får vi

Rogue, 4 Hop

Rogue, 8 Hop

Rogue, Chocolate Stout.

Den første er også den bedste efter min mening. En Session IPA på 4,4%. Masser af smag, godt med bitterhed. En old-school IPA af bedste slags. Masser af smag i en let øl.

Rogue dyrker selv deres humle og brygmester John Maier har udvalgt fire forskellige humler til denne. 55 IBU – New England IPA revolutionen er ikke helt nået itl Rogue, 4 Hop. Ikke noget med masser af eksotisk frugt og lav bitterhed her. Men en lækker lille sag.

Rogue, 8 Hop er lidt i samme linie. En Imperial IPA på 8,8% Meget maltet, meget bitter (80 IBU) og så med en del alkoholduft og -smag. Det sidste er jeg ikke så vild med. Det første er fint.

Rogue, Chocolate Stout er, ja en chokolade stout. Masser af chokolade, men heldigvis også en del humle til at balancere det søde.

Desværre er den alt for sød for min smag. Ikke dårlig, bare ikke lige min smag. Og så er den selvfølgelig et fantastisk match til desserten.

Efter middagen henter jeg en Rogue, 10 Hop i baren. Endnu en Imperial IPA, denne gang på 10,10% Angiveligt tilsat honning fra egen farm, men det mærker jeg nu ikke noget til. Måske en anelse krydrede noter?

Ellers masser af humle og en bitterhed på 86 IBU. Og så igen en del alkohol. Måske et varemærke? Smagen er rigtigt lækker.

Big Al fortæller mellem retterne. Big Al hedder også Jorgensen og han er i familie med Marianne. Eller det gætter han på. Noget med en tipoldefar, der udvandrede til USA.

Big Al fortæller om Rogue Farm, hvor de dyrker humlen, men også honning, græskar og masser af andre ingredienser, der indgår i øllet. Marionbær. Et bær, der kun vokser i Oregon og er et klon af hindbær og brombær.

Jens, aftenens vært åbner en flaske Rogue, Marionberry Ale og byder et lille glas. Det er der nu ikke meget sjovt ved. Tydelig bærsmag, men ikke meget andet.

Så er historierne om Rogue Nation sjovere. Der er over 270.000 indbyggere i Rogue Nation. Og vi er jo s værget ind. Nu med borgerkort.

F.eks. historien om, at i Rogue Nation holder man af hunde. Derfor er alverdens hunde inviteret en gang om året til en gratis øl. Det år, hvor der var flest hunde, var der 900.

På vejen ud får Marianne lige en hilsen af sin familie, Big Al.

God underholdning på en torsdag. Tak Jens og Skaal.