Ghost Brewing. Et nyt bryggeri. Deres første øl så dagens lys i 2014. Indtil nu har jeg smagt fire øl fra spøgelserne og de har alle været af så god kvalitet, at jeg lige må skrive kort om dem.

Ghost Brewing skriver på deres hjemmeside:
“Behind Ghost Brewing is Morten Kristoffersen and Bo Høyer, who also was behind Danish Beer House and Bryggens Ølbar

Ghost Brewing is a contract brewery, which means that we don´t have our own brewery, but brew our beers at various micro breweries. Our passion for overseas beers started back in 2004, when we started the first serious import of the best microbrews from the U.S. and Canada through Danish Beer House. We are not hiding the fact, that we are extremely pleased with the nasty black, and the damn hoppy beers. Our mission is to contribute with additional “goodies” to the already excellent Danish, and foreign beer market.

Cheers”

Det er altså ikke nybegyndere i ølbranchen vi møder her. Gad vide om al den viden om øldistribution og -salg også kan føre til viden om brygning?

Ulkløbben mødte Ghost Brewing første gang på Taphouse på byturen i oktober. Her serverede Ungstrup den lækre Black IPA, Dark n’Hoppy. Vi gav den (8,2/10) og alle kunne lide den humlede og ristede meget friske øl.

Samme aften fik vi Black Beast. En Imperial Stout, som vi gav (8,5/10). Aftenens tredie bedste øl – i en ret hård konkurrence.
En super humlet Imperial Stout. Næsten en Imperial Black IPA. Lækker, lækker.

Idag har jeg smagt Mosaic in Blocks. En superlækker IPA. Til den maltede side. Masser af meget frisk og grøn humle.

Dernæst Dawn to Dusk. Det er jo min boldgade. Imperial IPA. Supersød. Masser af humle. Masser af bitterhed men opvejet af sødmen. Jeg kan rigtigt godt lide dem søde. Den her er max på min sødme-skala. En sukkerkrystal mere og det var kammet over, men det holder. Aromaen har en svag gærnote – noget dejagtigt, men ellers er det bare frisk humle og masser af malt til at holde det hele oppe.

Fire øl. Det er selvfølgelig ikke meget at bedømme et bryggeri på, men jeg vover nu alligevel skinnet. Det hersens spøgelse, det vil spøge godt og længe og sikkert skræmme nogen væk, men jeg er ikke bange. Jeg er Ghost Buster. Giv mig bare mere. Jeg suger det gerne op.