Black Sensation på Mikkeller Bar. Vi har været der før.
Lyset er slukket, der er pentagrammer på væggene og sorte stearinlys. Men det er slet ikke det, det drejer sig om. Det er den sorte tap list. 20 haner med sort øl.
-og ikke bare sort øl. Det meste af det er Imperial Stout på over 10% og alt sammen verdensklasseøl.
Ulkløbben stiller med Ole, Morten og Jesper.

Ole har varmet op og fået et par stykker og så har han hamstret. Det er tydeligt, at det er Firestone Walker, Parabola, der tales om, så Ole køber tre glas, der står klar da jeg træder ned i baren.

De tre glas får lov at stå lidt endnu. De kan godt vente. Første glas bliver Prairie, Prairie Bomb.
Den har været på hanerne på Mikkellers barer tidligere, men jeg har misset den indtil nu.
Sikke en start. 14% Imperial Stout, med cacaokerner og vanillebønner. Det er som en chokoladestout. Morten smiler. Vi er i hans boldgade. Helt sikkert en af årets helt store oplevelser. Ratebeer (4,7/5).

Så er det tid til Firestone Walker, Parabola. Den har nu nået rumtemperatur – helt perfekt.
Ingen skum på den sorte drik. Jeg kigger efter andre, der får den friskskænket og der er heller ikke noget.
Duften er Bourbon. Tydeligvis en fadlagret kæmpe her. Jeg fornemmer chokolade under Bourbonduften. Det er en stor duft. Ikke voldsomt sprittet, men stor duft og mest af den lækre Bourbon-vanille-slags.
Smager er også masser af Bourbon og så mere tydelig chokolade. En hel del alkohol også. Med 12,5% er det vel egentlig i orden, men den er faktisk noget mere alkoholisk end Prairie Bomb, der jo er 14%.
Kroppen på den her kæmpe. Masser af sødme, masser af maltet “stuff”. Ingen humle. Eller – jeg kan ikke smage noget humle. Det er sikkert helt dræbt i sødme og malt.
En fantastisk drik. Lige et skridt under Prairie Bomb efter min mening. Ratebeer (4,5/5).
-og så er det min rating nr. 3000.
Ikke så ringe at fejre det med sådan lækker øl og så sammen med halvdelen af Ulkløbben.

Næste øl er Cigar City Brewing, Marshal Zhukov’s Imperial Stout (Rum Barrel). Den står opført som Major Alsing på tavlen. Gad vide hvorfor Mikkeller ikke må eller vil reklamere med Cigar City navnet? Måske den ikke må serveres uden for Florida?
Nå, skidt det er en afart af Zhukov, så det er sikkert en stor øl.
Første gang jeg smagte Marshal Zhukov (ikke-fadlagret) var med Morten i Barcelona. Jeg havde købt en flaske i Florida og bragt den med på ferie.
Den gang var den helt uden karbonering, men alligevel en fantastisk øl. Siden har jeg smagt den på CBC – med karbonering – endnu mere fantastisk. Og senere på CBC den dobbelt fadlagrede, der havde fået for meget fadlagring og var knap så god.
Hvad så med Rum-versionen?
Kæmpe stor og sød. Men desværre ødelagt af fadlagringen. Alt for alkoholisk. Alt for rom-agtig. Det er svært at finde meget andet end rom. Kan de ikke rigtigt finde ud af det med fadlagring på CCB? Ratebeer (3,9/5).

Så er det Three Floyds, Dark Lord, Russian Imperial Stout, (Bourbon Vanilla Bean).
Størst af de største. En kæmpe øl. Har smagt den en gang før. Det er bestemt en af årets bedste. Masser af Bourbon og vanille. Masser af sødme. Lækker, lækker. Ratebeer (4,7/5).

Sidste øl. Boneyard, Suge Knite. En noget “friskere” Imperial Stout end de tidligere. Det skyldes en markant humleprofil og knap så meget sødme. “Frisk”? Kan man sige det om en 14% Imperial Stout. Nej, nok ikke. Men den er altså friskere. Og som sådan en udmærket afslutter på en tung og sort aften. Ratebeer (4,1/5).

Tak for i aften, drenge. I ser godt ud med begyndende movember stubbe:-)