Man er nødt til at være forberedt. Ellers ender en tur til London jo med, at man må drikke lunken øl uden brus. Det kalder de Real Ale og det skulle være så fint. men det er vist mest, hvis man er englænder (eller af anden underlig grund kan lide lunken øl uden brus).

Jeg havde studeret Ratebeer og ikke mindst Fredriks blog Malt Humle Jäst & Vatten.
Med kun to dage i London ville der ikke være meget tid til barbesøg. Der skulle jo også være plads til at være turist og til at opleve byen sammen med Marianne, der var på kursus.

Jeg havde aldrig været i London før. Hvordan når man at se noget på to dage?

Jeg tog en Hop-on-Hop-off bus. Lækkert solskin. Toppen af en åben dobbeltdækker. Piccadelly Circus, Westminster Abbey, Buckingham, Speakers Corner, Big Ben

og London Bridge. Her skal jeg af.

Lige på den anden side af London Bridge ligger Borough Market.
Borough Market er en slags Torvehaller. Større, lidt mere rodet, men med masser af lækker mad.

På vejen ligger en Oddbins. En vinhandlerkæde, der også fører et pænt udvalg af øl. Mest lokale bryggerier fra London. En pæn del fra The Kernel ikke mindst. Jeg propper tre kølede i rygsækken. Det er jo varmt.

Videre til Borough Market. I Borough Market ligger Utobeer. De har en lille bås, der er proppet med øl. Meget engelsk, meget belgisk, noget amerikansk, én dansk(!) og lidt andet blandet.

Jeg køber to fra Brewdog.
Men det er slet ikke Utobeers markedsplads, jeg er efter. Det er The Rake. som er en meget lille bar lige ved Borough Market. Utobeer ejer både markedsbåsen med øl og The Rake.

The Rake fortæller selv, at de ikke er Londons mindste bar. Men der er vist ikke meget galt. Et lille lokale, men med en lille gård ude foran, hvor man kan sidde i solen og få sig en øl.
Jeg får en Anchor IPA. En rimeligt ny Anchor øl. Tænk, at det først er nu, at de laver en “almindelig” IPA.
Det er en OK IPA. En IPA i solen er jo ikke så ringe. Den er måske lidt malttung, men det er stadig en OK øl, selv om det nok ikke er nogen revolution i IPA-verdenen. Den får 3,8/5.

En øl mere kan det vel blive til?

Wharfebank, Red Ryesing.
Det lyder da meget godt. En Red Ale på rug. Forhåbentlig godt humlet – der står i hvert fald noget med amerikansk humle.
Den er også meget humlet. Men det er en Real Ale. Doven og lunken. Det bli’r altså aldrig min kop te. Den smager faktisk glimrende. Det er imponerende, at få så meget smag i 4,2%. Ratebeer 3,2/5.

Nå, jeg må videre. Mere bustur. Tower Bridge. Tower.
Sejltur på Themsen. Og så har Marianne fri. Til Covent Garden.
Vi spiser på en Jamie Oliver restaurant Union Jack. Selvfølgelig kan man få craft beer sådan et sted. Tre forskellige fadøl fra Chapel Down. Jeg kender dem ikke. Marianne vælger en lager, jeg tager en IPA.
Men det er ikke noget at råbe hurra for. Hvorfor vælger man ikke noget ordentligt til sin restaurant, når der efterhånden er så mange muligheder i London?

Næste dag er der kun et programpunkt for mig: Brewdog Bar.
Lige siden Brewdog åbnede den første bar i Aberdeen har jeg jo drømt om at besøge den eller en af de andre Brewdog barer, der skyder op overalt. Stockholm, Tokyo, Firenze. Hvornår København?

Brewdog Bar ligger i Camden Town. Et meget hyggeligt Hood. Tjek lige Google for retningen. Der er ikke så langt fra stationen, men lidt snørklet.
Endelig:
En flot bar i en rå stil. De åbner kl. 12:00. Jeg er der 11:58. Der er åbent. Man må godt komme ind, men de serverer ikke før end kl. 12:00!
Nå, jeg skal jo også først bestemme mig.
De laver nemlig heldigvis flights. Fire smagsprøver. Det burde man gøre på Mikkellers barer også.
Jeg bestemmer mig. Der er otte haner med Brewdog øl og så er der 11 haner med gæsteøl. hvoraf Mikkeller er på fire.
Brewdog, Brixton Porter. En rigtigt lækker Porter i engelsk stil dog med masser af humle. 5% og proppet med smag. Ratebeer 3,9/5.

Brewdog, Jack Hammer. En lækker IPA på 100 IBU. Bitter og humlet. Sådan skal det være. Ratebeer 3,7/5.

Brewdog, Cocoa Psycho. En dejlig Imperial Stout med kaffe bønner, kakao og vanilie. Ratebeer 4,0/5.

The Kernel, Amarillo & Citra.
En lækker IPA med masser af frugt. The Kernel kan virkeligt lave IPA. Ratebeer 3,6/5.

En mere? Hvad skal det være? Bartenderen hjælper. Jeg er ikke rigtigt fristet af flere af hanerne, så det skal være en flaske. Udvalget er stort. Specielt er der selvfølgelig masser af Brewdog flasker.
Jeg får præsenteret Brewdog Paradox Heaven Hill.
Den dejlige Paradox. Denne gang lagret på Heaven Hill Bourbon fade.
Det er uden tvivl den bedste Brewdog øl, jeg har fået i et par år. Måske er det den bedste øl, jeg har fået nogen sinde fra Brewdog. Masser af Bourbon, men stadig den lækre Paradox med sin ristede malt og store krop. Den er lækker. Ratebeer 4,7/5.

Gennem de sidste år har jeg haft indtrykket af, at Brewdog har mistet evnen til at brygge de store øl og bare har koncentreret sig om at vokse. Det her besøg har givet mig troen tilbage. De laver altså stadig fantastisk øl.

To dage er jo alt for lidt i London. Men jeg synes nu, at jeg fik set en masse og så blev det jo også til lidt øl undervejs. Tak, Marianne for turensmiley. Jeg skal med næste gangsmiley.