Kl. 12:00! Kan man det? Starte kl. 12:00?
Nå, det kan man altså godt. Så kan man jo bare gå tidligere hjem…! Eller…?
Men der ER altså meget mere plads tidligt på dagen end sent. Kl. 12:00 er et must.

Vi startede lige så skævt ud som vi plejer. Det Lille Bryggeri lå lige ved indgangen er der brugte vi den første time og masser af poletter.
Deres 400 og 400 Rom Edition var lidt rodede og rå. Måske kan tiden rette op på det. Smager nu glimrende, men de sure toner bekymrer mig.
Deres Stikkelsbær Tripel var derimod en behagelig overraskelse. Ikke nogen stor øl, men nærmest en rar lille sur:-)

Mikkeller tilbage igen på festivallen, hvor det startede. Ikke i topform. Nærmest benspænd, at servere Dark Lord og Darkness på egen bar, mens der kun er få haner på festivallen med deres øl.
Beer Weak Brunch er en fantastisk lav-alkohol øl. Så meget smag og så på 4,8%. Virkeligt stort.
Årh Hvad BA St. Emilion er også en rasende lækker øl.

Bøgedal. Sikke en skuffelse. Sherry fad 368 og 395 Langelandsbyg. Sherry fad er jo svært. De oxiderede toner er ikke altid sagen i øl. Den her er helt usammenhængende.
395 er en tynd omgang. Det virker som om det hele er gået op i at dyrke korn og så er brygningen glemt. Normalt er varemærket ved Bøgedal jo den store cremede fyldige smag. Begge disse er dog meget tyndbenede. Hvorfor?

Heldigvis er der Amager Bryghus. Altid solide Amager. Skyggebilleder og Mama Cocha. Den første måske lige til den lette side, mens den sidste er en fantastisk vinøs drik. Selv Nouvelle Nordique viste sig at være en glimrende drik.

Jacobsen Mermaid Porter Oak Barrel Aged med Østers. Der er jo som regel noget interessant at finde hos Jacobsen og Carlsberg. Denne gang ramte jeg ikke det rigtige. En tynd affære uden karbonering. Masser af fad, men ikke noget roderi.

Stronzo var ikke mødt med helt så vilde øl som de sidste to år. Det er helt OK, selv om det nu har været sjovt med 1000 EBC og hvad det nu ellers var. Til gengæld var de mødt med øl, der ikke rigtigt var lavet ordentligt.
MacGyver en IIPA. Lidt rå, ikke super bitter. OK.
100% Viking. En Imperial Stout. Kæmpe sød, ingen karbonering. Udmærket smag.
Post Traumatic Porter Syndrone. En Imperial Porter. Godt ristet. Temmelig syrlig. Meget bitter. God smag, men syrlig…?
Jeg kan ikke undgå at være skuffet over kvaliteten. Der er masser af andre, der laver værre øl, men jeg havde altså forventet, at Stronzo kunne lave øl uden større fejl.

Ugly Duck Højsaison BA Chardonnay var OK. Stadig alt for sød, men fadlagring havde givet lidt kant. Det bedste hos Ugly Duck er nu det humlede og Hop Devil var fremragende.

Hos Nørrebro Bryghus gik jeg efter det sure. Duck Duck Goose var forfærdelig. Masser af acetone. Oud Bruin var til gengæld fantastisk. En glimrende sur brun øl og blandt de bedste, jeg fik. Masser af eg, syre, vin. Kompleks og sur. Dejligt.

Hornbeer. Man kan ikke komme uden om Hornbeer til ølfestivallen. Sherry Barleywine. Føj for den. Masser af sherry og acetone. Ikke nogen barley wine elementer som f.eks. karamel, tørret frugt og nødder. Helt ødelagt.

Masser af rimeligt gode øl. F.eks. Munkebo, Alstærk – almindelig og Bourbon.

-og så…: Kongebryg, Ondskabens Plov. En virkeligt hårdt ristet porter med masser af lækkerhed. Måske den bedste øl, jeg smagte.

Alt i alt er der masser af god øl. Med lidt forberedelse, så kan man styre hen til det man kan lide.

Men uanset, hvad der kommer i glasset, så er det allerbedste ved festivallen at være Ulkløbben. Drenge, i er for lækresmiley. SKÅL!