Yep, så har jeg planen klar…
…altså den plan, som jo aldrig holder. Den holder ikke
– fordi der jo altid er nogle overraskelser, der skal prøves
– fordi der altid er noget, der er udsolgt
– fordi jeg panikker!
– fordi planer bare ikke altid er svaret.

Men i år har planen flere formål end tidligere.
Hidtil har jeg jo bare lavet en plan for mig selv.
Men i år er jeg ligefrem blevet opfordret til at lave planen af gode kollegaer, så også ølinteresserede uden for Ulkløbben kan få en ide om, hvad der er værd at smage.
Se det forpligter jo på en helt anden mådesmiley.
Planen er jo først og fremmest, hvad jeg vil smage. Jeg går jo efter at smage noget, jeg ikke har smagt tidligere og så går jeg efter det mest sorte og/eller det mest humlede.
Men denne gang vil jeg også af og til nævne øl, jeg har smagt, men som jeg synes er blandt de bedste på de enkelte stande. Sådan er jeg nemligsmiley!

Nå, men først og fremmest så er det jo muligt at lave en plan fordi der findes et program.
Som sædvanligt et glimrende og detaljeret program. Det findes jo ikke i samme udstrækning på Copenhagen Beer Celebration, hvor det i år udkom få dage før.
Denne plan handler om festivallens 2. dag – fredag.

Den her plan er ordnet sådan, at den tager udgangspunkt i programmet og derfor er sorteret efter stand nr. Det er faktisk muligt at tage turen rundt i hallen fra stand 1 (DØE butikken) til stand 80 (Garderoben) i nummerrækkefølge. Det bliver helt sikkert ikke den tur, vi tager. Det er der flere grunde til. Dels er der jo nogle stande, der trækker meget mere end andre og dels er der øl, der kommer på hanerne på angivne tidspunkter.

Der er bryggerier, der ikke er nævnt i planen. Det er fordi, jeg som udgangspunkt ikke vil besøge dem, fordi de laver kedelig øl (Det gælder dog ikke Beer Here, der tilsyneladende bare ikke har særligt meget med og kun øl, der tidligere har været på festivalen).

Nå, men nok snik-snak:

Stand 2, HumlepraXis
Helt nyt bryggeri. Aner ikke om det er godt, men det er altid sjovt at tale lidt med de nye i klassen. Hvordan søren starter man et bryggeri?
Jeg tror at jeg spørger til Hærvejs IPA, men vælg selv blandt de tre forskellige øl.

Stand 4, Brygselv
Her stopper jeg for høre, hvad søren Brygselv er for noget. Det er noget med, at man køber sig til at brygge sit eget øl. Det lyder da meget sjovt. Jeg tænker, at jeg kan smage en Little Creatures Pale Ale, mens jeg hører om det.

Stand 5, Djævlebryggeriet.
Ateisterne, der brygger “satans gode øl”.
Jeg skal smage Lysbringer. En IPA “Better to drink in Hell than thirst in Heaven”.
Men prøv evt. Gudeløs, en lækker Imperial Stout og så er man med til at donere penge til Ateistisk Selskabsmiley

Stand 7, Stronzo
Sidste års hovednavn. I år med knapt så heftige øl, men jeg skal da smage mindst tre forskellige. Det er
Haket Imperial Stout
100% Viking
(også en Imperial Stout)
Macgyver Double (en IPA)
Når nu man er i den stand skal man unde sig selv at smage noget rigtig god øl fra Sverige. All in Brewing og Beerbliotek er nyere bryggerier fra broderlandet og de kan godt.
Jeg nupper:
All in Brewing, Brewers IPA – det er en IPA på humlen Nelson Sauvin. Hvis man ikke kender den, så prøv den.
Beerbliotek, Black IPA – det er rasende svært at lave en Black IPA, hvor humlen og den ristede malt er i perfekt balance. Mon ikke Beerbliotek kan?

Stand 8, Indslev og Ugly Duck
Indslevs ikke-hvede mærke Ugly Duck skal besøges. Jeg skal smage Højsaison – Barrel Aged. Den almindelige Højsaison er en anelse for alkoholisk for mig. Gad vide om tiden på hvidvinsfade ikke har taget noget af det og samtidig tilføjet ekstra kompleksitet?
Hvis du ikke er til saison, så tag deres Putin. Det er en hvedestout med en anelse røg:-)
Ugly Duck laver generelt gode øl. Prøv evt. noget af det humlede.

Stand 19, Brøggeren
Brøggeren er et nyt bryggeri, der får brygget hos Ølsnedkeren i Griffenfeldsgade. De har to øl med og deres Birkestout har fået rigtigt gode anmeldelser. Den skal prøves. En Imperial Stout på 9%, der har lagret på brugte bourbonfade fra Stauning Whiskey i Jylland.

Stand 23, Pladderballe Bryghus
Duk op ved standen og bed om en Pladderballe Gætteøl. Det er blindsmagning. Hvis du ikke tør, så glo på en af os “eksperter” blive til grin i den disciplin. Hvis du har poletter tilovers, så smag evt. deres Smagpisser, der netop har vundet Kvicklys ølvalg (og det siger ingenting).

Stand 26, Real Drinks
Denne stand er for Aficionados. Der er garanteret ikke kø. Men prøv lige en af øllene fra tyske Brau Kunst Keller. De har to IPA’er med. Ja, det er rigtigt nok. Der er trods alt sket en lille smule i Tyskland de sidste par år. Og man kan godt lave en IPA dernede. De er sikkert nødt til at skibbe det til Danmark for at sælge det – og det er OK med mig:-)
På samme stand er også et af Italiens bedste bryggerier. I Italien har de brygget “moderne” øl i et par år mere end i Tyskland. Revelation Cat laver super øl.
Prøv Death Star, en Imperial Stout på 13%, der lever udmærket op til navn. Jeg tager selv en af deres IPA’er.
På standen er også en Ciderproducent. Hvis du tror, at Cider er noget med Sommersby, så prøv lige en rigtig en fra Val de Rance i Frankrig. Brygget udelukkende på æbler. Og her på festivallen er der ingen, der tænker, at du nu ser tøset ud med glas cider i hånden. Her er der kun anerkendende blikkesmiley.

Stand 29, Carlsberg
Når nu, der ikke er nogen, der kigger, så lister jeg mig hen til Carlsbergs stand. Hvorfor der altid er proppet med mennesker her, forstår jeg intet af.
Nå, men de har altid noget gemt under disken, som de ikke reklamerer med. Spørg dem, hvad de har med af “goodies”. Har f.eks. prøvet 5 år gammel Ostindisk Porter hos dem en gang.

Stand 30, Munkebo Mikrobryg og Kongebryg
Hurtigt videre til Munkebo, som er det nye sorte. Det er et nyt bryggeri, der har sendt en masse super lækre øl på gaden. Desværre er det ikke så let at finde dem i København, men tjek dem ud her. Jeg skal smage Alstærk, som er en maltet fætter, men prøv hvad som helst.
Kongebryg er også nye og spændende. Jeg skal smage det Stockholmske Blodbad. Det er jo ikke så mange i Sverige, der hylder den hændelse, så gad vide, hvad det er? Ondskabens Plov er et kulsort prøvebryg. Den må jeg også ha’!

Stand 32, Nordic Brewing Co
Igen et nyt bryggeri, der er blevet hypet godt. Jeg skal prøve Knud den Store, en Imperial Stout og Rollo, en Double IPA. Begge på 9%.

Stand 33, Nørrebro Bryghus
Nørrebro laver altid gode øl. Jeg har kig på de sure øl og skal smage:
Stevns CCC, en kirsebærøl, der har lagret på Pinot Noir fade. Jeg forventer en vin-agtig oplevelse.
Duck Duck Goose. Stikkelsbær og lagret på hvidvinsfade fra Bourgogne.
Oud Bruin. En af mine yndlingsøltyper. Meget vinøs.
Hvis du ikke vil have surt, så følg mig videre til Seven – Whisky Barrel. Det er et samarbedsbryg mellem syv af de absolut bedste bryggere i Danmark – og så er den lige lagret på svensk whisky fad.

Stand 35, Flying Couch
Den flyvende sofa laver forrygende øl. Hvad med at prøve deres Bloody Mary, som er en rød øl brygget med selleri? Det er vist for de modige?
Jeg skal selv smage Dark Matter Cherry.

Stand 36, Hornbeer
Produktive Hornbeer har 10-15 nye øl med. Jeg skal da smage Bubbers Chili Porter. Gad vide, hvad den gør ved en?

Stand 48a, Fish & Beer
Her skal jeg først og fremmest sige hej til min lokale ølpusher Aksel. Så skal jeg prøve noget af det Polske øl, han har med. Flere polske mikrobryggerier. Kan man virkeligt lave god øl i Polen? Det må komme an på en prøve.

Stand 57, Syndikatet
Syndikatet laver glimrende øl, men allermest laver de forrygende ølnavne. Jeg skal smage Overhovedet, der er en Strong Ale på 12%
Håndlangeren på overarbejde, oak aged Imperial Stout
Diplomaten, en 9% Imperial IPA.
Vælg selv. Der er mange gode øl imellem.

Stand 58, Amager Bryghus
Her er efter min mening den bedste stand ved festivallen. De bedste øl, de fleste nyheder. Jeg har travlt her, for der er kommet meget nyt det sidste stykke tid. Jeg skal smage 3-4 stykker, jeg ikke har fået før.
Men hvis jeg skal foreslå noget, så prøv den øl, der efter min mening var den bedste nye øl i 2013: Amager Bryghus i samarbejde med et af verdens bedste bryggerier Three Floyds, Arctic Sunstone. Sådan skal humle smage. En multijuice af frugt.

Stand 59, Bøgedal
Bøgedal er fantastisk. Stik glasset frem og få en smag af vellavet øl. Bøgedal er historien om tradition, håndværk, landbrug, inovation og drøm.
Prøv en af øllene, der er brygget på kornsorter, der er hentet i Nordisk Genbank. Kornsorter, der var uddøde, men som brygger Casper Vorting har dyrket i sit “fra jord til bord” koncept.
Jeg skal selv prøve bryg no. 368, men jeg prøver sikkert yderligere et eller andet. Det betyder ikke så meget, hvad det er.

Stand 62, Det Lille Bryggeri
Et af de bryggerier, der producerer flest nye øl her i landet. Der er masser af gode øl. Jeg skal prøve deres bryg nr. 400, som bærer navnet 400. Det dækker over en Imperial Stout og den findes også i et par fadlagerde versioner, som også skal prøves. Men prøv evt. øl med lakrids eller chili eller begge dele. Hvad med en Stikkelsbær tripel? Den skal jeg da vist også prøve.

Stand 63, Mikkeller og To Øl
Heldigvis er Mikkeller tilbage på Ølfestivalen. Det var vel Ølfestivalen, der var med til at hype bryggeriet i opstarten og Mikkeller har været savnet. Desværre er det i år en noget skrabet version. Det virker ikke helhjertet. Er det bare mangel på øl oven på Copenhagen Beer Celebration?
Kig forbi standen kl. 18:00 fredag og smag en latterlig øl. Beer Geek Vanilla Shake. Latterlig fordi det er nærmest som en milk shake, så fed er den. Latterlig fordi der er så store mængder vanillie tilsat, at det er som en dessert. Latterlig fordi den alligevel er latterligt god.
Smag også noget fra To Øl.

Stand 64, Fanø Bryghus
Fanø Bryghus har lavet en masse fantastiske øl. Nu har de fået ny brygmester og det skal blive spændende, at se om han kan være med. Jeg skal prøve Fanø Imperial Lynghvede. Det er en Hvedeøl på 10,5%. Kan man det?

Stand 74, Håndbryggere
Det er meget hyggeligt at gå forbi Håndbryggerne. Det er jo øl, der ikke er til salg. Det er som regel meget vellavet og så det skægt at få en snak med dem, der har brygget øllen. Tag hvad de selv anbefaler.

Stand 77, Midtfyns Bryghus
Midtfyn er flyttet og har vist haft travlt med flytningen. Der er ingen nye øl med, men snup noget af det glimrende øl alligevel.
Jeg skal have Rough Snuff II, der er den lovlige variant af Rough Snuff, der blev brygget med snus. Det er altså ulovligt i Danmark, så nu er version II uden snus, men stadig en glimrende øl.

Stand 80, Garderoben
Så er det på med overtøjet og hjem. Nu har du vist fået rigeligt. Hvis du har en polet til overs, så gå til stand 76 og få en Ultraprés. Det er varm øl med flødeskum. Det er lige, hvad man trænger til her på falderebet.

Hvis du på vejen ud skvatter over en fra Ulkløbben, der er faldet omkuld, så rejs ham endeligt op. Han er helt sikkert ikke på vej hjem endnu. Der er meget, der skal nås.

God festivalsmileysmileysmiley