To af mine yndlingsbryggerier, to af mine yndlingsøl – og så fadlagret.
Alligevel er jeg lidt nervøs for resultatet.

Amager Bryghus Hr. Frederiksen. En rå herre med masser af brændte noter.
Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel. Med den der kaffe, der er skidt ud af en væsel og derfor sindsygt dyr… Kæmpe øl, meget cremet af havreindholdet.

Kan de fungere sammen? Det lykkedes til dels i den “almindelige” version, selv om summen nok ikke var ubetinget bedre end sine to bestanddele, så virkede det rå og det cremede godt sammen.

Keith Shore står tydeligvis for etiketten. En væsel, der ligger og sover på et bord…
…har den drukket af det væltede glas og er blevet fuld? Sort væske med kaffebønner i er løbet ud af glasset. Cool etiketsmiley.

Brygget hældes i glasset. Sort med pænt tæt lyst brunt skum. Mere i retning af Hr. Frederiksen end Væslen. Væsel er tættere og mørkere. Heldigvis er der dog stadig pænt med skum. Fadlagringen har ikke taget det.

Aromaen er Bourbon…!
Ikke så meget andet til at starte med end Bourbon.
-og ikke sådan en vanilie-rar Bourbon duft, men masser af sprit og whisky-røg.
Alt for meget alkohol, der dækker over nogle hårdt ristede noter af malt og espresso.

Smagen er alkohol, tørve-røg, vanilie, urter, espresso og humle.

Ikke så meget havre-cremethed, som i Væsel. Tyndere krop. Den læner sig mere op af Hr. Frederiksens lidt tyndere krop og rå malt.
Selv om kroppen er tyndere end Væsel, så er der jo ikke tale om en vandet øl her. De 10,7% fornægter sig ikke og malt mangler der vel heller ikke. Over gennemsnit krop – kan man kalde den for det?
Malten er let syrlig. Det er helt sikkert Hr. Frederiksen, der skinner igennem. Eftersmagen er lang ristet, brændt og alkoholisk.

Masser af interessante elementer…
…men alt for lidt Væsel, alt for meget Bourbon.
Karakteren ender på 3,8/5 og det er jo ikke så skidt, men jeg har altså højere håb med de to bryggerier og de to bryg.