Så er festivalguiden til Danske Ølentusiasters Ølfestival 2013 studeret.
Ulkløbben mødes fredag kl. 13:00 og festivallen lukker allerede kl. 23:00, så det er nødvendigt at have en plan;-)
Selvfølgelig holder planen ikke, men det gør heller ikke så meget. Som regel er afvigelserne fra planen enten fordi nogen har noget spændende med, som ikke er i kataloget – eller også er det fordi de rare mennesker i standene forslår noget, som bare må prøves.
MEN – hvis jeg ikke har en plan, så ender jeg med at panikke foran flere af standene og vælge noget jeg har smagt tidligere eller at overse noget, som er rigtigt spændende.

Planen er lavet ved at tjekke samtlige øl og give dem en prioritet fra 1 til 4. Hvor 1 er øl, som SKAL smages og 4 er øl, som kan smages, hvis vi nu falder i snak ved et bryggeri og der ikke er andre øl, der er trækker.
2 og 3 er jo så et sted derimellem. Nå jo, så er der jo alle de øl, som ikke bliver prioriteret, enten fordi jeg har smagt dem før eller fordi de ikke lyder synderligt interessante.

Nogle bryggerier trækker mere end andre, men her lidt af prioriteterne:

Amager Bryghus
Hr. Papsø in Black og Double Black Mash skal smages. En Black APA og en Imperial Stout fra de lokale. Det lyder godt. Sikkert også en ny saison Showdown in Tourpes.

Beer Here
Som sædvanligt masser af interessant fra Beer Here. Farligwine har jeg aldrig fået smagt. En Barley Wine er prioritet 1.
Med lidt ekstra tid, så skal også Abemås og Helmuth Kellerbier prøves. Kellerbier har jeg ikke prøvet så meget af og Abemås er lavet sammen med Flying Couch, der jo har Peter Sonne ved roret. Peter, der underholdt os ved sommerfesten i Kregme i 2011.

Det Lille Bryggeri
Det Lille Bryggeri laver masser af øl og masser af dem er gode. Det er svært at vælge, men jeg satser på fire Imperial Stouts:
Black Elixir, Imperial Stout, The Bright Side og The Dark Side.
Er der mere tid, så nupper jeg lige en Imperial Stout mere, nemlig Dommedagsbryg. Mon ikke Morten ta’r en Double Chocolate Chili Porter?

Herslev
Herslev har en række af deres Mjølner Barley Wines med. Vi har smagt en del af dem til smagning på Ølbaren for nogle år siden. Men der også nogen, som vi ikke smagte den gang.
Mjølner Barley Wine 2009 Brettanomyces lyder spændende.
Men også 2008 og 2010 fadlagret kunne være emner.

Hornbeer
Hornbeer har deres nye chili stout med. Viking Chili Stout. Den skal smages.
Men mon ikke, at det bliver til en hel række andre også?
Amarillo Amore og Down Under er nye IPA’er.

Nørrebro Bryghus
Nørrebro har en Little Korkny Ale Nieport Barrel med. Jeg troede ikke, at der fandtes mere af den. Har tidligere smagt den på Merlot barrel og den var fantastisk.
En ny Imperial Stout Vanilla & Oak skal også prøves. Falder vi i, så er der en ny stout med navnet Molasses. Det lyder da godt:-)

Flying Couch
Flying Couch er spændende og skal besøges. En Black IPA – Paint it Black? Der er sikkert andet, som frister.

Stronzo
Det er årets hovednavn i min bog. De har bare så meget godt med. Jeg har noteret 14 øl med første prioritet. Det kommer nok ikke til at holde, men det kan da være, at jeg bare skal parkeres ved Stronzo standen?
Imperial Stout 1000 EBC findes i fire forskellige udgaver med tilnavnene Cherry Lover, Morning Wood, Vanilla Whisky og Vanilla Wonderland.
Så har Stronzo også to sorte mjød med. Det lyder spændende og alt afhængigt af udfaldet af første smagning skal den anden nok også med.
Dagens første sure bliver måske Fruit Cake?

Syndikatet
Nyt bryggeri sidste år. Første år de er med ved festivallen. Det, jeg har smagt, har været godt. Som minimum skal Agenten smages. Det er en dobbelt IPA.
Måske der også bliver plads til Direktøren og Spionen?

Bøgedal
Bøgedal skal besøges. Det er ikke så vigtigt, hvad jeg smager. Hvad med Michiti Kaffe og en No 336 – Gylden Karamel? Casper er hyggelig at få en snak med.

Hvis vi ellers farer lidt vild, så er der også masser af andet, der interessant. Svaneke har Papsø øl med. Del Borgo…, Boon, Widmer, Midtfyn, Kismeyer…

Nu kigger jeg så på regnearket igen.
Den er helt gal. 23 øl med prioritet 1. 147 øl er prioriteret i alt.
Jeg plejer at nå 42 øl på Ølfestivallen, så det går nok som det plejer, at jeg rammer ca. halvdelen af mine 1. prioriteter. Men det er helt sikkert, at jeg kommer til at smage en masse god øl.
-og så er Ulkløbben jo på tur:-) Det er jo aldrig kedeligt.
Skål drenge. Vi ses. Med eller uden plan.