Papsø havde indkaldt til 25.000 ratings party.
25.000 er trods alt en sjat. Hvordan man når så mange har jeg ingen ide om. Dedikation skal der til, men sikkert også en masse gode kontakter, ønske om at dele øl og oplevelser til andre og så ikke mindst en målrettet prioritering af finanserne…
…eller hvad ved jeg? Det er i hvert fald imponerende.

Stort tillykke til Papsø, der valgte at fejre dagen på Fermentoren med ikke mindre end 10 (måske 11?) øl, hvor Papsø indgår i navnet. 10 øl fra forskellige bryggerier.

Marianne og jeg drog til Halmtorvet for at sige tillykke til Papsø og for at drikke et par øl.

Det blev til nogle hyggelige timer, hvor vi fik snakket med andre øltosser – ikke mindst Sonni, der lige dukkede op til en enkelt.

Det blev også til en del nye ratings:

Cigar City Papsø’s Passion Fruit Porter var først. Altid store forventninger til Cigar City, men den her er altså lidt underlig. Mere frugt end ristede toner. Det er en fin øl, men ikke oppe og ringe, som jeg håber med Cigar City.

Flying Couch Papsø Belgian Boner er den Marianne starter med. En sød belgisk Quadrupel med de sædvanlige tørrede frugter, kandis og andet godt, men også et skud humle mere end sædvanligt. Udmærket øl, men lidt for sød.

Ugly Duck Papsø In The Tropics er en fantastisk IPA. Virkeligt frugtagtig. Vist ikke tilsat frugt, men den New Zealandske humle gør hele frugtarbejdet uden at blive for meget. Dejlig cremet. Kunne måske bruge lidt mere bitterhed for at gøre den friskere. Men sikke dejlig øl. Den drikker jeg gerne igen.

Hornbeer Papsø Hvid Hvede er den Marianne fortsætter med. Det er en underlig en. Grumset og lidt rå. Dufter af vanillie og dej. Smager mælket og af hvedeøl, men ikke helt frisk i smagen. Nej tak.

Stronzo Mr. Papsø’s Sticky Rye – Smoked Juniper Wood er lækker. En Imperial Stout, der er lavet på 30% rug og lagret på enebærtræ. Fantastisk cremet. Rigtigt sød, med masser af rugnoter som i rugbrød, men også masser af imperial stout noter som ristet kaffe og lidt røg. Hold da opsmiley.

Det Lille Bryggeri Papsø Goes Pommie er kun på flaske. To glas og så dukker Sonni op og må hente et ekstra. En dejlig barley wine. Marianne er også vild med den. Masser af sødme, karamel, tørret frugt og næsten ingen bitterhed.

Ølsnedkeren Au Revoir Critique, Bienvenue Papsø er sidste inden hjemtur. En sjov fætter. En saison, der er lagret på vinfad. Godt med brett og lidt rødvins surhed. Dejlig Øl.

Hold da op…
…Rigtigt mange – rigtigt gode øl – på kort tid. Rigtigt hyggeligt i en stopfuld Fermentoren.
Tror, at Papsø nød aftenen? Vi gjorde i hvert faldsmiley