Så ramte jeg 200 Imperial Stouts på Ratebeer.
Jeg er stolt over, at det stadig er Imperial Stouts, jeg har ratet flest af. Jeg er stadig ikke faldet i hullet med de mange pale lagers o.ligh.

-og så alligevel. det vil sige, at det kun er ca. hver tiende øl, jeg drikker, som er en Imperial Stout. Det kunne faktisk sagtens være mere, for de smager ofte rasende godt. Det er bare svært at få fat på nye af slagsen.

Nå, men #200 var jo passende en af de gode:

To Øl/Omnipollo Brewmance.

To Øl er danske fantombryggere. De er “Friends” i Mikkeller & Friends. De er tidligere elever til Mikkel fra Mikkeller.
Nu står de på egne ben og har gjort det kommercielt i lidt over to år. I den periode har jeg smagt 24 øl fra dem og de har alle været gode (eller fantastisk gode).

Omnipollo er et svensk fantombryggeri, som indtil nu kun har udgivet 12 øl. Jeg har smagt fem af dem og de har igen været gode.

Hvordan går det så, når To Øl/Omnipollo får sammen om at lave en øl?

Det første, man kan gætte på, er at øllen får et langt navn. Dansk rekord er vel sikkert

To Øl Sjø Tæhm Speciel Fejø Limited Don’t You Be Messing With The Mikkeller Bar Tender Crew Or They Will Fuck You Up! Dobbelt Vintage Ekstra Extra Barrel Aged Edition Cassis x 2

Dejlig sur solbær lambic vi smagte på Mikkeller bar – for to år siden – den gang, hvor jeg stadig blev lovet tæv, når jeg fandt noget surt.

Nåh, tilbage til #200. Langt navn? Ja, da:

To Øl/Omnipollo Brewmance Imperial Bourbon Barrel Aged Wild Honey Stout.

En Imperial Stout på 11,2% brygget med en af verdens dyreste honninger fremstillet i Sverige.

Helt sort med masser af cremet lys brun skum.

Aromaen er desværre temmeligt svag. Sød malt, vanillie og alkohol.

Smagen er meget bedre. Masser af sød malt. Søde ristede toner, kaffe, bourbon, vanillie, honning. Ikke udpræget alkoholisk. Masser af fylde og blød karbonering.

Sikke en dejlig øl. Ikke vild, som navnet ellers kunne antyde, men bare en rigtigt lækker stor Imperial Stout. Perfekt til at fejre rating #200. Hvem skaffer mig en Hunahpuh til #300?