I 2010 blev Ma Che Siete Venuti a Fa kåret til verdens bedste ølbar på Ratebeer. Siden har jeg besøgt den nogle gange og det er en fantastisk bar. Det er helt sikkert ikke verdens bedste iflg. min mening, men stadig en fantastisk bar. Det skyldes jo ikke mindst, at Manuele ofte står bag Baren og skænker (gratis) øl:-)

Nu er der en ny nummer 1 på Ratebeers liste. Det er jo først ved årets afslutning, at man kårer verdens bedste, men at ligge nr. 1 på den liste i april måned er vel også værd at nævne. Specielt når baren er dansk og (næste) lige åbnet.

Mikkeller & Friends hedder baren og ligger i Stefansgade på Nørrebro.

Marianne og jeg var der fredag eftermiddag for første gang. Selvfølgelig havde jeg tjekket tap listen inden. 40 haner. Det er altså svært at overskue. To barer indenfor. Tavlen på bagvæggen, der fortæller, hvad der er på de 40 haner, er fordelt over de to barer, så man ikke se alle beskrivelser på en gang. Man skal altså lige stikke hovedet rundt om hjørnet for at få hele historien med.

Da vi var der, var der mest rester fra en Engelsk invasion. Brodies og The Kernel. Ikke dårligt. De fyldte mange af hanerne, men selvfølgelig var der også masser af Mikkellers eget og også noget To Øl, som jo er “Friends”

Hen til baren og stå i “kø”. Der er mange mennesker og jeg ender med at få sidst selv om jeg er en af de første. Jeg startede med en Mikkeller Nørrebro Spontanale og Marianne lagde ud med en Mikkeller Nørrebro Wit. Egentligt lidt misvisende navne eftersom indholdet i glasset er præcist det samme, som serveres under navnene Mikkeller Vesterbro Spontanale og Mikkeller Vesterbro Wit.

Det er irriterende, at der skal den slags forvirring til. Det kunne godt være gjort anderledes.

Nå, begge øl er jo glimrende øl.

Jeg bestiller endnu en Nørre/Vesterbro Wit til Marianne og en To Øl Mine is Bigger Than Yours til mig selv. Det holder bare ingen vegne – for den dejligt søde og humlede barley wine, som jeg troede, at jeg skulle – stå – og nyde. Den nupper Marianne halvdelen af. Den er altså også god. To Øl laver bare dejlig øl.

Det er altså bare en stor…øl den der.

Jeg må altså i baren igen efter en sidste øl. The Kernel Imperial Brown Stout 1856. Jeg spørger Bartenderen, hvorfor den hedder “Brown”, når det nu er en 10% Stout, der er kulsort – og jeg får en god forklaring. De har forstand på det og det er også en glimrende øl.

Hvordan er der så ellers på verdens bedste ølbar? Flot lyst lokale, selv om det er i kælderen. Hipt indrettet. Kæmpestort. Desværre alt for få stole. Der kunne sagtens stå mange flere stole langs væggene.

På CBC fik vi et hint om Mikkellers fokus på toiletforhold. Her er herretoilettet indrettet så der er en tissekumme og et toilet, men sådan at hvis der står en og tisser i kummen, så kan man ikke komme ind på toilettet!

Små skønhedsfejl. Er det verdens bedste? Sikkert. Har jo ikke været på så mange. Den er i hvert fald bedre end Mikkeller Bar i Victoriagade, der jo ellers er fantastisk. Hvis den er verdens bedste er det i hvert fald fortjent. Der er virkeligt lagt kræfter i at indrette en flot bar og tap listen er vist svær at slå.

-og så har jeg slet ikke skrevet om bottle shop afdelingen. Det må blive en anden gang.

Årh, jeg må tilbage snart. Tak for turen, Marianne:-)