Erik havde fået og en smartbox til ølsmagning og spurgte om jeg ville være med den. Om jeg vil…? Ja, selvfølgelig. Det er 3. gang, jeg prøver en smartbox til ølsmagning. Heldig, ik’?

Vi bookede tid hos Fermentoren og mødte op onsdag aften. 4-5 personer ud over os i baren. To af dem i gang med at smage sig gennem en smartbox smagning også.

Fantastisk ølkort denne aften. Fermentoren har udvidet til 20 haner og mindst 15 af øllene er noget jeg rigtigt godt gider at hælde ned. Mikkeller, Croocked Moon, Hornbeer, Rodenbach, Amager, Xbeerimentet, Ugly Duck, Det Lille Bryggeri og Beer Here. Mange, som jeg har smagt, men næsten alle rigtigt gode øl (eller bedre).

Vi siger, at vi her til smartbox smagning. Bartenderen spørger afslappet, hvad vi kan li’.
Vi siger, at vi gerne vil smage de Croocked Moon øl, der er på kortet. Det er jo husbryggeriet og så er det nok de eneste, jeg endnu ikke har smagt.

Croocked Moon Swinging Richard en American Pale Ale. En rigtigt cremet en af slagsen og så med forholdsvis lav carbonerig. En signatur? Det går i hvert fald igen i alle tre øl fra bryggeriet. Masser af humle og en god malt basis. Glimrende.

Croocked Moon Lawnmover (Simcoe), en Premium Lager med masser af humle. -og så igen den her meget cremede lette drikbarhed. Er det virkeligt en lager? I så fald en af de allerbedste. Sprød, cremet, humlet:-)

Croocked Moon Purple Haze, en Black IPA. Det er en af de gode af slagsen, men lidt anderledes. Ikke helt så “crisp”, som normalt. Til gengæld med masser af chokolade fra malten og stadig med god humle. -og så igen fyldig, med blød karbonering. Virkeligt godt.

Så er det tid til noget stout. Hornbeer The Fundamental Blackhorn. Det er altså en god øl. Kæmpe Imperial Stout med fadnoter. Denne gang også et strejf af røg. Det synes jeg ikke, at jeg har bemærket tidligere. Dejlig øl.

Afslutningsvis en Xbeerimentet Black Force One. På kortet har de den både som “almindelig” og som Bourbon version. Vi tager den almindelige. Efter min mening er den bedst. Har tidligere smagt Black Force One på fad. På Mikkeller og den aften var den den bedste øl på kortet. Igen i dag er den fantastisk. Det er en lækker, lækker Imperial Stout.

Mens vi har smagt os igennem de fem øl, så er der dukket en del op med smartbox i hånden. Langt de fleste i baren er på smagning af fem forskellige øl. Det virker som om alle får en god vejledning af bartenderen. Det kan klart anbefales at bruge en smartbox hos Fermentoren.

Nå, men ølkortet begynder at se sådan ud:

-og så er det på tide at komme videresmiley

Heldigvis ligger Mikkeller jo ikke så langt væk.

Vi lagde ud med noget Texas Ranger. Jeg tog en Islay kriek version og Erik tog en bourbon version. Dejlig øl. Islay Kriek var en noget rodet affære med whiskey og kirsebær, men stadig velsmagende. Ikke så meget chili som i originalen, men stadig en elt prikkende fornemmelse. Og så gør Texas Ranger jo det fantastiske, at man ser alting klarere. Se bare på billedet her:

Så skulle jeg have en sur. Mikkeller Spontanfig. Fantastisk. Det er godt nok underligt med figenøl, men det virker. Figner og nødder og så masser af surhed. Dejligt. Erik var stadig på sort tror jeg. Husker ikke lige, hvad det var.

MEN så skete det. Jeg vil ha’ endnu en sur. Mikkeller Spontandoublecherry. Husker jo Spontandoubleblueberry fra CBC og den var fantastisk. Nå, men jeg bestiller en Spontandoublecherry og Erik…

…Erik bestiller en Mikkeller Spontandoubleblueberry!!!!!!!!!

Hvad sker der Erik? Nu kommer han ud af skabet. Skabs-sur-lover. Den er god nok. Og den ligner blåbær. Fantastisk flot. Jeg vil ikke afsløre, hvad Erik syntes, men spørg ham.

Min Spontandoublecherry har jeg valgt i 1-års udgaven. Den findes også i ½-års udgave. Jeg håber på, at 1-års er mere udviklet og mere sur. Og det stemmer sikkert. For den er sur. Til gengæld er kirsebærene faded lidt. Skulle måske have valgt. ½-års? Nå, det er stadig en dejlig øl, men ikke i nærheden af, hvordan spontandoubleblueberry var til CBC.

Sidste øl er Mikkeller George Barrel Aged (Cognac Edition). Har ikke smagt den tidligere og er spændt. Men læs lige om det i et andet indlæg på bloggen.

Men jeg kan da afsløre, at vi tog to stykker og prøv lige at se, hvordan Erik falder i svimersmiley.

Tak for turen, Erik.smiley

-og til jer andre, så bare byd op, så tager jeg gerne med på en smartbox tursmiley