Hej Øltosser,

Referat fra Ulkløbbens medlemsaften og Generalforsamling hos Henrik fredag d. 18 januar.

Tak til Jesper, Ole, Erik og Michael for en dejlig aften… også til Gnavpot selvom det ikke vides med sikkerhed om han nød aftenen.

Alle mødte op til tiden og efter lodtrækning fik hver enkelt deltager tildelt en julebryg af tvivlsom karakter. Øllet var serveret udenfor det officielle program og matchede traditionen om en “skodøl” til velkomst. Herefter blev der serveret Ale no. 16 som referenceøl under Generalforsamlingen. Referat fra denne modtages separat fra den “Nordafrianske neger – Zinedine.

Så skred vi til maden som bestod af en spicy gryderet med langtids-ølmarinedet oksekød. Til denne ret blev serveret en Green Velvet IPA fra Flying Couch, som blev godt modtaget. Til dessert blev serveret citronfromage med skal og skum med dertil hørende Moccachino Messiah Coffee Brown Ale fra To Øl, som til trods for den høje rating hos Ratebeer og til trods for specialindkøbet til den del af forsamlingen der godt kan lidte “Kaffe”, blevet blandet modtaget f.eks, med et lidt gnavent – “Den er lidt for vandet” fra…… Nå – nu skal jeg ikke være efter Morten – han livede jo helt op da jeg satte lidt Doctor Alban på – så godt ord igen. Ser dog frem til at se “ja-hatten” i brug til næste arrangement.

Senere smaget vi den Dejlige Bourbon County fra Goose Island, som jeg måtte konstaterer at “den har vi da smagt før”, til trods for at den aldrig tidligere er solgt i 15 pct versioen i DK, samt Mexas Ranger, som var så ny for værten at han troede det var en lysere øl. Ikke desto mindre var det en dejlig øl som de fleste kunne lide, selvom der var nogle der kunne købe den “meget billigere” end jeg havde købt den for. Lader til at alle andre kan få “2 for en” i Kihoskh på alle øl. Anyway personligt var jeg glad for alle de sidste øl fra; 8 Wired, Ewil Twin, Rochefort, Three Floyds, Mikkeller og Alesmith. Jeg tror endda at der var en enkelt øl eller to som Jesper ikke havde smagt før.

Personligt synes jeg det var dejligt at drikke lidt større mængder af hver enkelt øl. Jeg synes faktisk at det meste øl smager bedst når det bliver drukket af et stort glas. På de første tilbagemeldinger kan jeg forstå at ikke alle er enige i dette, men det kan selvfølgelig være et udtryk for det generelle “Gnavpot niveau”, som blev lagt for dagen, men kan selvfølgelig også være en ganske fair kommentar og det var jo også kun et forsøg på at prøve noget andet.

Hvis vi ser bort fra de to smagninger (Mikkellers Yeast 2.0 serie med 6 forskellige IPA’er og senere de “3 sure opstød”) smagte vi ialt 11 forskelllige øl. Minimum servering var på 10ml for County Stouten, mens de fleste andre øl kunne serveres og smages i 250-300 ml størrelser, serverest i Mikkeller ølglas. Der var indkøbt 7,71 liter øl per mand men vi nåede “kun” at drikke i snit 3,6 lt, men mængde er jo heller ikke udtryk for kvalitet. De sidste par øl var vi jo også kun fire til at drikke da Morten og Michael valgte at tage “Vanløse dilligencen” inden arrangementet var helt afsluttet.

Nå – men de ikke glip af så meget. Vi spillede en masse høj musik som jeg næste dag erfarede havde betydet at underboen havde klaget til hans underbo da han troede at lyden kom nedefra og ikke oppefra. Retningsbestemmelse af lyd kan (gudskelov) være svær.

Tak til alle – Jeg havde en dejlig aften og jeg glæder mig til næste arrangement hos Sonni boy.

Poletkongen