Så var det endelig CBC-dag.

Har ventet længe. Meget længe siden vi købte billetter – d. 11. november 2011.

Hvordan var det?

Forhåndsinformation

Mikkeller har løbende informeret om festivalen. Alligevel var der masse af ubesvarede spørgsmål inden arrangementet. Hvad indebar spisningen? Hvilke øl kunne smages? Hvad kostede en øl?

Prisen

Prisen var helt OK. Når der er mad inkluderet er 300,- kr. for en billet jo helt OK.

På forhånd kunne vi dog ikke få oplyst, hvad en smagsprøve ville koste. Kort inden festivalen informere Mikkeller om, at en polet ville koste 15 kr. og at en smagsprøve ville koste et antal poletter…!

Det gav jo stadig ingen ide om prisen. Kunne en smagsprøve koste 5 poletter eller 10 poletter?

Det viste sig at være 1, 2, eller 3 poletter pr. smagsprøve. Helt OK. Væsentligt dyrere end DØE festivallen, men det er altså også meget bedre øl til CBC.

Måske prisen kunne holdes lidt ned ved at lade nogle (men meget få) øl blive serveret i 5 cl udgave i stedet for 10 cl. Jeg tænker specielt på nogle af de Struises meget meget stærke øl. Det er faktisk sin sag at drikke en 39% øl i 10 cl størrelse. Det svarer jo til at stå med en fem-dobbelt whiskey i hånden.

Køen

Da vi ankom lørdag var der lidt kø ved indgangen inden åbningen. Ikke noget problem. Indenfor var der masser af plads. Specielt til at starte med, men faktisk også gennem hele dagen. Nå ja, lidt mere trængsel, da spisningen foregik. Dér var jo ingen siddepladser og alle var ude og stå ved boderne. Der er altså meget mere trængsel ved DØE’s festival om lørdagen. Dejligt, når en eksklusiv festival rent faktisk også er eksklusiv på denne mådeJ

Maden

Glimrende Hot-dogs til frokost. Steff Houlberg pølser er måske ikke gourmet-mad, men det virkede.

Til aftenspisningen savnede jeg igen noget information. Hvor mange retter skulle vi have? Hvad var det for en øl vi drak til maden?

Det havde ikke været så svært at oplyse om det. Nu sad vi og undrede, da vi havde spist hovedretten. Mon der kommer en dessert? Det gjorde der ikke for blev gennet ud af spiseområdet igen. Jeg kan fortælle at øllet i karaflerne var Mikkeller, Jonge Lambik. Den smagte glimrende. Frisk og passede OK til maden. Selve retten var også rigtig god. Det er altså noget helt andet end DØE festivalen. Det var en nydelse at få en ordentlig servering. Også rart med et lille break, hvor man kan sidde ned og sludre lidt

Lokalet

Lokalet var OK. Noget simpel opstilling af de forskellige bryggerier. Ikke særligt kønt, men fokus på øllet. I starten var det svært at se, hvem der gemte sig bag bordene. Men da hallen jo ikke er så stor, så lærte man jo at finde vej efterhånden.

Største mangel var vel at man ikke kunne vaske hænder efter toiletbesøg. Næppe noget, der giver glade smileys? og vandmanglen fortsatte. Det var ikke rigtigt muligt at skylle sit glas. Nå jo i samme balje som andre skyllede deres. Det havde jeg altså ikke lyst til. Så stod der en kæmpe tank udenfor. Lidt besværligt og man fik af og til lidt våde skoJ

Her kan mærke, at DØE har afholdt ølfestival i mange år og alt dette er helt på plads.

Glimrende med så stort et siddeområde. Det var rigtigt hyggeligt, at vi kunne sidde sammen og så sende to personer af sted for at komme tilbage med ”overraskelser”. Ærgeligt, at siddeområdet blev sløjfet ifbm. spisningen.

Øllet generelt

Det er jo altså det vigtigste. Derfor vi dukker op.

Ingen tvivl. CBC vinder med mange længder over DØE her. Virkeligt højt niveau.

Det er ærgerligt, at man ikke kunne få en liste over øllet inden festivalen. Den fik vi udleveret ved indgangen. Listen var ikke helt overens med det der var ved boderne, men små overraskelser er også velkomne.

Problemet var egentlig, at fredag og lørdag var to helt forskellige øllister. Hvis man havde vidst det på forhånd, så var der sikkert nogen, der havde valgt at købe billet til begge dage. I det mindste kan man planlægge sin dag lidt, hvis man har øllisten på forhånd.

Der var masser af nye øl. Også masser af one-timers.

Der var måske ikke verdens bedste øl. Hvad det så end måtte være. Kunne godt have brugt noget af kultøllet fra Three Floyds og Cigar City f.eks. Mest fordi, at jeg havde sat næsen op efter at smage noget Dark Lord eller lignende. Det havde ligesom været prikken over i’et. Jeg fik smagt en masse fantastisk øl, så det gik jo nok alligevel.

Bedste øl

Cigar City, Marshal Zhukov. Havde smagt den før. Købt i Florida, medbragt på ferie i Barcelona og smagt dér sammen med Morten. Den gang manglede den kulsyre. Fantastisk øl, men stort set uden skum og brus. Denne gang var den perfekt og den bedste øl jeg nogensinde har smagt. Bare man dog kunne købe en flaske en gang imellem.

Næstbedste øl

De Struise, Dirty Horse, 1983. For vild en øl. Så kompleks – lag på lag af brett, rødvin, kirsebær, krudt, træ, læder, …Lige så sød som den er sur. Den bedste aroma i øl?

Dirty Horse må dele ándenpladsen med to andre øl. To Øl, Sort Mælk og Three Floyds, Cimmerian Sabretooth Berzerker. Den første en fantastisk fyldig Imperial Stout og den anden en ditto IIPA.

Trediebedste øl

Resten…

Der var så meget godt.

Bedste bryggeri

Klart De Struise. De havde taget alt deres tunge skyts med. Tænk, at jeg har smagt Dirty Horse, den oprindelige fra 1983… Flere versioner af Black Danmation. 39% Stout – den var altså god.

Bedste Ølklub

Uklkoebben.

Vi er stadig best dressed guys in Scandinavia.

Drenge, det er bare hyggeligt, når vi er til festival sammen.

Hvor mange ticks?

Jeg fik smagt 36 forskellige. Hold da op. Da der var gået to timer tænkte jeg, at jeg aldrig ville klare mere end et par timer mere. MEN jeg klarede det og hyggede mig med endnu mere god øl og masser af godt selskab.

Alt i alt

Bedste festival jeg har været til. Det siger ikke så meget, men vi skal da med, hvis det bliver en gentagelse næste år.

Skønhedsfejl. De kan rettes til næste gang.

Tak Mikkeller for at tage dette kæmpeskridt.