Årh, jeg har jo glædet mig til at festivalle den igen. Og så to festivaller på tre dage.

Hvordan mon det ville være, at være til DØE ølfestival uden Brewdog, Mikkeller, Evil Twin og deres venner?

Hvordan gik det så?

Helt ærligt. Jeg savnede de gode bryggerier. Der er da stadig god øl på festivallen, men der er bare langt mellem “de store øl. Masser af forskellige øl og masser af interessant stadigvæk, men WOW-faktoren er lidt væk. Der er mange, der bare har deres standard serie med og der er mange, der har kedelig øl med.

Når det så er sagt er der også stadig gode oplevelser både fra kendte og (for mig) endnu ukendte bryggerier.

I mangel af Mikkeller var Stronzo gået hen og blevet de store. Ikke helt så store som Mikkeller, men alligevel. Masser af nye øl og masser af interessante særbryg. Topløs betjening er jo altid velkommen.

Bedste øl?

Stronzo, 1000 EBC Cedar Edition, Stronzo, Honey Badger og Hornbeer, Else Stout.

Tre sorte bæster. Alle fantastiske. Hornbeer ved vi jo, at de kan lave stout. Stronzo kan bestemt også.

Overraskelser

Carnegie, Special 175th Anniversary Porter. Drenge, i fattede ikke, hvad jeg lavede ved Carlsberg standen. Men den her ville jeg ikke gå glip af. Masser af bourbon på en lækker lækker porter.

IPA’er

Jeg er vild med IPA og specielt IIPA. Fik en del Nøgne Ø, Single Hop Citra, Hornbeer, Grisk, Ciosbo, Manhattan Dawn, Stronzo, Urban Nectar, Vestfyen, Fordømt og Guddommelig, Beer Here, Executioner. Men bedst var en Italiener: Birra del Borgo, BdbB(g)Bodylbu. Den var lækker og heldigvis er Birra del Borgo med på cruise næste måned.

Værste øl

Vestfyen, Single Hop Grätzer Nelson Sauvin. En røget singlehop? Nøj, hvor var den dårlig.

Bøgedal

Hyggelig og lang snak med Casper. Casper sørgede for at jeg fik smagt Bøgedal, Nr. 0178 Stærk. Glimrende øl som altid med Bøgedal

De ”nye”

Flying Couch, Stronzo og Ugly Duck var gode oplevelser. De slår de fleste af de gamle.

Skuffelser

Nørrebro Bryghus. Jeg savner noget nyt og ekstremt fra dem. De har så meget god øl, men noget nyt savnede jeg altså. Amager Bryghus. Ikke meget nyt der. To nye i Sinners Series, men slet ikke som tidligere festivaller.

Hvad nåede jeg?

Jeg nåede 42 smagninger. Præcis samme antal som sidste år. Som sædvanligt nåede jeg ikke det, jeg regnede med, men så prøvede jeg en masse andet i stedetJ

Hvad med os?

Vi formåede faktisk at holde sammen det meste af tiden. Pga. det lave besøgstal kunne man overskue det hele og det var faktisk skidehyggeligt at hænge ud sammen en hel dag.

-og så så vi jo bedre ud end vi plejer. Tak Henrik for tøjkøb. En kasket kan jo også skjule en brandert en helt del.

Savnede jeg Mikkeller og venner? Ja, for f…

Men da ikke mere end, at jeg hjerteligt gerne tager med på denne festival igen.

Niveauet er tydeligt lavere end tidligere år, men der er altså stadig god øl at få.

Festival en torsdag?

Valget af torsdag viste sig at være perfekt. Kun ca. to tusinde besøgende denne dag. Det gav jo masser af plads til at tale med bryggerne. Det er altså meget mere interessant end når man bare kan stikke armen ud og bede om en nummer 17 og så trække væk for at smage på varen.

Det må også blive torsdag næste år.

Alt i alt

En dejlig festival. Der er stadig masser at komme efter. Vi er med næste år igen.