Henrik og jeg har arrangeret ølsmagning i Clipper. Ca. 30 deltagere blev kørt igennem et hårdt program med 9 superøl.

Henrik og jeg havde talt program igennem et par uger og endte med at komme frem til følgende ølliste:

Amager, Summer Fusion

Maisels, Weisse Original

Brewdog, Punk IPA

Refsvindinge, AZ Ale no. 16

Schneider Weisse, Tap 6 Unser Aventinus

Hornbeer, Hophorn

Rochefort, 10

Nøgne Ø, Sunturnbrew

Mikkeller, Beer Geek Brunch Weasel

Vi startede med Summer Fusion for at tale om det med at smage på øl.
Summer Fusion er en Steam Beer, som er (næsten) overgæret med undergærsmiley, så der er masser at tale om

Derefter fulgte en hvede, en IPA og en Brown Ale for at tale om gær, humle og malt i den rækkefølge.
Maisels er en fantastisk hvede og der var mange fans. Punk IPA film fra youtube blev vist og mange opfattede øllet for punket til deres smag, men også mange tilhængere. Den delte vandene.
Ale no 16 var jo den første ale brygget i DK i 100 år, så den fortjener en plads i historien, men det er godt nok en tam øl i det selskab og så fik jeg vist også talt den lidt ned ved at pointere, at den er tilsat kulsyre, ascorbinsyre og karamelfarve. Hvilken brygger finder på sådan noget?

Herefter fulgte dejlig mad fra Meyer. Uhm.

Så startede den stærke afdeling. Alle kunne lide Aventinus. Det kunne man så ikke sige om de følgende. Jo, Rochefort kunne allel vist også lide, men Hophorn, der er en black IPA skræmte mange. Selv synes jeg, at den er fantastisk.
Sunturnbrew er en røget barleywine. Det var rigtigt få, der faldt for den. Henrik var dog lige ved at blive bidt af røghunden. Næste gang går han sikkert efter ren rauchbier?
Mikkellers weasel er stadig fantastisk. For voldsom til nogle, men der var også nogle, der bed på. Og så er historien om væssellort jo god…

Vi sluttede af med at hygge med overskudet og mange deltagere hang ud og diskuterede øl.

Undervejs var vi igennem mange historier som f.eks. historien om IPA. Henrik gav en gennemgang af øllets historie, hvor han på fantastisk vis fik placeret Danmark som centrum for stort set al øludvikling i verdenshistoriensmiley.
Vi kom en smule ind på brygning af øl, men med 9 øl, så var det svært at nå det hele.
Gode spørgsmål, stor interesse og deltagelse.
Jeg tog et par billeder med telefonen. Det er tydeligt, at der er deltagere, som har næsen i glasset eller studerer flasker el.lign.

Til at starte med udnævnte vi bordformænd, som skulle notere karakter 1-10 for alle deltagerne ud for hver øl. Jeg har ikke set karaktererne endnu, men det bliver spændende.

Da det var første ølarrangement i Clipper, så spurgte Henrik til sidst til arrangementet og om der var stemning for flere af den slags.
Der var gode tilbagemeldinger. Nogle mente, at der var lidt for mange øl.
Flere meldte, at det havde været en interessant oplevelse også selv om det ikke var alt øllet, de kunne lide.

Det har været et stort arbejde at forberede. Ikke mindst Henriks indkøb har stået på i flere dage og vi har måtte finde på andre øl, når den vi havde bestemt os for var udsolgt. Jeg fik en ølgave af Clipper. Glæder mig til at drikke densmiley – måske Henrik får en tårsmiley

Henrik, skal vi skifte karriere? Fuldtidsforedragsholdere?
Måske ikke, men det var altså superspændende og sjovt. Jeg stiller gerne op til lignende igensmiley. Tak i hvert fald for tilliden, Henrik.