Så går det store slag i gang i Danske Ølentusiaster. Kåringen af Årets danske ølnyhed 2011.

Afstemningen er i år delt op i to. En for øl over 6% og en for øl under 6%.
Det er gjort fordi der har været brok over, at øl med lavt alkohol indhold ikke har nogen chance for at vinde.

Afstemningerne finder du på http://www.ale.dk/index.php?id=9862

Listen er i år ikke udarbejdet af Beerticker.dk, men af DØE selv. Desværre er den ikke helt præcis, som den plejer at være. Der er har jo været en del ballade omkring at Beerticker.dk ville have penge for at lave listen og det ville DØE ikke være med til. Nu ser vi resultatet.
Til DØE’s undskyldning skal siges, at det altså ikke er simpelt at lave sådan en liste. Selv om man skulle finde alle årets nye øl, så er der alligevel nogle af dem, som tidligere har været ude under andet navn. Det kan i teorien betyde, at årets ølnyhed 2011 slet ikke er en nyhed…

Der er i år 577 øl fordelt på 210 ølnyheder på op til 5,9 % ABV og 366 ølnyheder på 6 % ABV og derover. Det er lidt færre end tidligere, men stadig ganske godt gået. Hvor mange har i egentlig smagt af dem?

Som sædvanligt har der allerede været kritiske røster i gang på Ratebeer.com.
Kritikken går på, at finalisterne altid er triste øl og at de allerbedste ikke bliver stemt på fordi ølentisiasterne ikke har forstand på god øl. Se denne tråd på Ratebeer.com.

Kritikkken er jo til dels OK, men efter min mening er tilgængeligheden af det gode øl jo hovedårsagen. Langt det meste øl købes jo nok i supermarkeder og det er altså begrænset, hvor meget To Øl, Fanø Bryghus, Mikkeller, Grassroots el.lign. der kan findes i Brugsen. Derfor sker der jo det, at Willemoes jul år efter år stemmes i finalen. Det er da en meget god øl, men den kan jo slet ikke måle sig med Fanøs juleøl.

Pga. tilgængeligheden (eller manglen på samme) af det bedste øl, så er Hornbeer, Midtfyn og Vestfyen altid med i finalefeltet. Glimrende øl kan de lave. Måske ikke landets bedste, men dog stadig øl, som jeg gerne drikker.

Jeg har jo et par stemmer, men lytter gerne til, hvad i synes. Har i en favorit? Giv jeres bud. Jeg giver mit i et andet indlæg.