ØlSmagning og Foredrag af Hr. Brygger Christian Skovdahl Andersen ( ØlFabrikken, Bierwerk og Beer Here )

Øl smagt:
RocketFuel en IPA
Executioner en IPA
Harwood en Brown Porter
Rooibos en Saison
Pale Hops en IIPA
Dark Hops en Dark IPA
Jule IPA
African Stout lagret 5 år
Helmuth en KellerBeer
Sod en Baltic Porter

Christian var en god fortæller og kom meget rundt om Ølbrygningen indtil nu.
Han vil gerne benytte en blanding af Amerikanske og europæiske Humler i øllet, det synes han giver den bedste smag

Normalt koges humlen med i tre omgange:
Bitterhumle i 60 minutter, anden omgang er smagshumle, koges et kvarters og sidst tredje kun med et minut.

Christian kommer ofte humlen i det sidste kvarter, til gengæld kommer han en del mere i end andre vælger
At han ikke benytter humle i første fase af brygningen gør at hans Øl ikke er så bittert i eftersmagen og det vil nok gøre at flere kvinder og alm. Øldrikkere vil kunne lide Øllet.

Han fortalte om tiden med ØlFabrikken, han og en god ven startede bryggeriet i et sommerhusområde, til stor irritation for de lokale og da Øllet var godt fik de stor succes. Gourmet Bryggeriet (GB) gik på Børsen og fik dermed en del penge, de blev bl.a. Brugt til at købe ØlFabrikken og deres opskrifter. Så Christian arbejdede for dem i Roskilde. Det endte dog trist da opskrifterne blev ændret for at gøre det billigere at producere og det gik ud over kvaliteten så Christian valgte at stoppe.

Han fortæller også om sin tid i Sydafrika med mærket BierWerk, bl.a. Var det bryggeri han benyttede, det mest urene han nogensinde har set, det til trods havde han aldrig inficeret øl. Han begyndte at drikke et urte udtræk som hed Rooibos, det har han brugt til en Saison Øl. Det giver en lidt spøjs smag, syntes jeg.

Han kunne også fortælle om starten på Micro bryg i DK hvor han var en af pionererne, sammen med bl.a. Mikkel og Kristian (Mikkeller) og Allan Poulsen (Brøckhouse) det var en tid hvor de alle hjalp hinanden og udvekslede erfaringer. Christian deler i øvrigt rundhåndet ud mht. Opskrifter og hjælper gerne, ligesom dengang.

Alt i Alt et par super spændende timer, hvor Christian lystigt fortæller om dit og dat og ikke mindst de medbragte øl som drikkes lystigt og debatteres. Christian bliver i øvrigt afbrudt en gang imellem af mobilen; der ringes om afhentning af fadølsanlæg og ikke mindst om lidt bestilling af øl, fordi som Christian siger det er jo en en-mands virksomhed og det er fedt at kunne leve af det.
De fine Etiketter har Christian selv lavet, det er jo hans eneste markedsføring som han selv siger det.

Dejligt med en entusiastisk og energisk person, der lever af sin hobby og har et dejligt overskud og en person som laver noget Super Øl.

Fremtidsplaner; der er et stort ønske om at lave noget surt, Vildgæret Øl i fremtiden. Det vil vi se frem til i Ulkløbben .

Tak til MaltBazaren og Christian for et super Arrangement.

Af Ulkløbben / Ole Neis Gudbergsen