Efterårsferien blev brugt til en tur, til Paris. Afsted, i bil (god ide
hvis man godt vil have øl med hjem) med fruen, datteren og en af
datterens veninder

Jeg havde luret lidt på RateBeer og set at der lå tre specialøls-butikker, i nærheden af den lejlighed, vi havde lejet

Den
ene – Moustache Blanche, på Rue de Tournelle – lå et par gader fra
lejligheden, så den fik jeg besøgt, allerede første dag. Kort besøg så
ikke så meget snak med ejeren
Her fik jeg to øl med hjem. De viste sig at være super, begge to

Dagen
efter var det en tur til Biere Cultes, på Rue Des Halles. Måske var det
fordi jeg kom forbi, 10 minutter før lukketid – men service var der
ikke meget af. Butikken ellers fint ekviperet med franske øl og et
udvalg af udenlandske
Jeg valgte et par franske øl, fra denne butik
Tilbage
til Moustache Blanche, hvor jeg fik en lang sludder med ejeren. Han
fortalte at han havde haft butikken i 8 mdr. og at specialøls kulturen
var ret ny, i Paris, men nu var special butikkerne begyndt at skyde op
over alt
Lidt flere øl blev det så til her – alle franske

Tredje butk, der skulle besøges, var La Cave A Bulles, på Rue Quincampoix (tæt på Les Halles). Den fik jeg så besøgt flere gange – uden held da jeg ikke er så god til at oversætte franske ugedage. Først kom jeg for sent – de lukker kl. 20. Så den ene gang var der lukket hele dagen (det var jo mandagsmiley). Næste gang var der også lukket (det var jo onsdag formiddagsmiley). Så jeg måtte afsted – et par kilometer i silende regn – på sidstedagen. Og nu lykkedes det. En meget hjælpsom og meget vidende medarbejder guidede mig kyndigt gennem et hav af franske øl og jeg fyldte hele min rygsæk op – ikke kun franske denne gang. Helt sikkert et besøg værd når man er i Paris

Alt i alt en god ølbutik oplevelse, i Paris
På restauranter/barer/cafeer var der dog lang vej igen. De fleste serverede Grimbergen Blonde, på fad. En udmærket øl, men nogle steder kostede den 12€ – til sammenligning koster en tilsvarende øl 3-4€, i Berlin
I går lavede Jesper og undertegnede så en hel fransk smagning – hold da op hvor fik vi nogle gode øl. Nogle af dem havde vist urenheder, men stort set alle var gode