Copenhagen Beer Celebration 2013.
Det er endelig dagen, haster fra job. Ankommer kl. 15:25 og køen er rimelig og tager kun 10 minutter, 10 minutter hvor jeg småsludrer med en dansker om det kommende møde med Øl Himmelen, en Nordmand som står foran mig, gør opmærksom på at han var før mig i køen, så jeg ikke springer over ham. Jeg fortæller ham i en venlig og smågrinende tone at han ikke skal være nervøs for jeg springer over, hvis jeg ønskede det var jeg gået forbi ham. Med min Ulkløbst-shirt er jeg udødelig og klar på Alt. Nordmanden og Danskeren, anerkender den flotte t-shirt, dagen er allerede et hit. Så er det endelig blevet min tur, jeg får det anerkendende blik og bliver ønsket Velkommen og får mit Gule Armbånd. Får et lækkert glas, som i år er pænere og mere elegant. det er højere, med en stilk på mere end fem cm. sidste år var det nærmest tøndeformet , i år er det mere lige, nærmest som diamantslibning, det er finere mere elegant og er vel en anelse mere ØlSnobagtig mere Geekagtig på den Fede måde. Logoet er også ændret, ræven Mikkeller havde sidste år en flaske i munden, i år er den blevet mere fræk, kommet tættere på Storbyen og har nappet en arm, fingrene er blevet låst i en position hvor F… Fingeren naturligvis stritter, der er også kommet dato og årstal på. Det er et klart federe logo med Mikkeller den frække ræv som måske har bidt en fra Ledelsen af De Danske ØlEntusiaster og flået hånden af. Fakta er at denne Messe, er med klart bedre Øl, fra det dybeste sted af ØlKælderen, hvor kun de bedste bliver lagt og kommer frem til de store anledninger. Denne messe er for ØlSnobben, kenderen, hvorimod den anden ØlSmagning ( Copenhagen Beer Festival )er for den mere jævne ØlDrikker, et sted hvor Øllet lægger i køleskabet, Øl som ligger i starten af Skuret eller Kælderen, her behøver du ikke lede eller dykke langt. Fakta er også, at der er en prismæssigt kæmpe forskel, her er det øl som F.eks Cigar City Hunahpu’s Imperial Stout, rated 100 på RateBeer, pris i Dk 200kr og Willemoes Porter til en 20kr . Begge er i øvrigt Gode Øl, men der er KlasseForskel på Smagen. Personligt kan jeg lide begge, men jeg ville aldrig drikke en Hunahpu’s til frikadeller på en mandag aften, derimod kunne jeg godt drikke en Willemoes Porter.
Denne ØlEvent( CBC ) er en sand Celebration, Fest for alle i Branchen, Bryggeren, Fagmanden og ikke mindst den bevidste ØlSnob som jævnligt bruger over 70kr for en Øl. På Denne messe er der VerdensKlasse Øl, Øl som du ikke kan købe i Dk, Øl som kun er lavet til denne event og det er også en mulighed for at smage nogen af de Dyre Drenges Mesterværker.
Jeg går tre runde for at finde Ulkløbbens medlemmer, her irritere det mig at CBC ikke har sat Skilte op over bordene med Bryggerierne, men da jeg finder de andre Gutter hos Cigar City Brewing, kan jeg se fordelen, vi har nu siddepladser og adgang til WeltKlasseBeer, vi smager alt hvad de har med fra cheers, deres Øl som kun uddeles til venner normalt og ikke kan købes til TopHøjdepunktet Hunahpu’s Imperial Stout Vintage årgang 2011, 2012 & 2013. Skægt at smage hvordan 2013 stadig har lidt toner af Syrlighed som grape, til 2011 som er fuldstændig blød som silke, eller NonneInderlår, det ypperste af BryggeKunst en smag som gør mig momentvis lykkelig ude af stand til at tænke på andet en dette Moment. Smagte sidste år på CBC 2012 en anden SuperØl fra Cigar Marshal Zhukov. Syntes nu 2011 Hunahpu’s var bedre.
Seneftermiddagen driver derud af, jeg smager mange Fantastiske Øl, bl.a en dobbelt Imperial Stout på Fad fra Amager Bryghus som hedder double Black Mash den smager rigtig godt, prøver den både helt kold og efter at have varmet den med hænderne. Øllet smager bedre koldt, men endnu en SuperØl fra Amager. Smager også deres nye Lambic frugticus lambicus rasberry en god Sur Øl. Mikkeller, Smager Big George på cognac fade en glimrende Imperial Stout.
Fra Anchorage Brewing co. En fadlagret Barley Wine kaldet A deal with the Devil på 17,3 % smagte rigtig godt, men var for kold fra Fadet.
Fra Hoppin Frog smagte jeg Barrel Aged B.o.r.i.s. The Crusher, smager bare Fantastisk fik den også naturel det er god Øl.
Smagte også en Øl fra den “Gamle” Fanø Brygmester Ryan, han var ved et Engelsk Craft Bryggeri, en chili Vanilla øl, der var Mega Chilli smag, var lammet i SmagsLøgne indtil en Syrlig Øl fik renset op.
Smagte flere, men da jeg var noget påvirket er det ikke flere i Hukommelsen.
Super Fed ØlEvent.
Forbedringsforslag:
Plan over Bryggerierne, Skilte ved Bordene og ikke mindst en Hvid Dug på Bordene.
Super Ide med to Sessions næste gang 🙂
Savnede The Hammers & Bæhr.
Tak for en Fantastisk Oplevelse i Ulkløbbens Regi.