Copenhagen Beer Celebration – Yellow Session – fredag d. 3 maj 2013

Endelig oprandt dagen som vi alle havde glædet os til. Deværre var vi kun fire standhaftige fra Ulkløbben der kunne møde op da Morten og Jesper var udsendt til Rom og Michael bare besluttede ikke at komme. Men med Sonni, Erik, Ole og og Poletkongen stillede vi trods alt et stærkt team. Vi mødtes med Michael Isbjerg fra Norge og fik afsat Michaels billet. Det havde iøvrigt ikke været et problem at afsætte den da der var MASSER af interesserede købere ved indgangen.

Solen skinnede og meget praktisk belsuttede arrangørerne at lade os registrere og få vores glas og armbånd før kl. 1500 så trykket kl. 1500 blev mindre. Vi blev dog ikke lukket ind før 1500 sharp til selve ølhimlen. Vi registrerede straks at, groft anslået, 80-90 pct af deltagererne var udlændninge. Jeg talte personligt med Svenskere, Nordmænd, Finnere, Englænderne, Italiernere, Hollændere, Amerikanerere og New Zealændere og rent faktisk ikke med andre danskere ud over bryggerne og “personalet”.

Ole var lidt forsinket så kl. 1500 sendte vi stormtropperne ind. Planen var at finde “Cigar City” og sikre os deres bedste øl “med det vunds”. Men de var skide svære at finde. Ligesom sidste år var CBC kendetegnet ved et totalt manglende “skiltnings-koncept” hvad jeg senere forstod rent faktisk er en del af konceptet ! Sonni blev sendt mod garderoben, Erik mpd Nord Og Poletkongen mod syd. Vi kunne ikke finde Cigar, men Poletkongen så pludseligt “Three Floyds” og måtte lige starte blidt op med en Dark Lord (15 % Imperial Stout) og en helt fantastisk Tiberian Inquistor (9,5% Fadlagret Belgian Strong Ale). Så var man da igang ! Konceptet uden poletter er ødelæggende for mit navn og rennome, men derudover et fantastisk (og farligt) koncept.

Med blodtrykket sænket og fredagspulsen på “normal” kunne jeg nu langsom prøve at finde Sonni og Erik, men kom desværre lige forbi “To øl” på vejen. De havde sgu gang i noget mærkeligt “hejs” her på den “Gule session”. “Fuck the beer – lets party” konceptet gik ud på at man ikke kunne smage deres øl – alene. De havde i dagens anledning kombineret cocktails med deres øl som grundindgridienser. Derfor måtte jeg stirrer langs efter “Sort mælk” og “Betelgeuze” da de nægtede at servere det selvom flaskerne stod på disken. Bestilte så en CT baseret på “Mesteren fra Tyskland”. Den “sorte gudemælk” havde de besluttet at mikse med Vodka fra Mikkeller, ahornsirup og flødeskum – topppet med knust øko chokolade. Well – må indrømme at de smagte helt fantastisk – og ville ha’ været en gudedessert eller afslutningsøl som afslutning på dagen, men det var sgu lidt mærkeligt at opleve dette på CBC. Disney-bryggere der snadre deres egen øl med sprut, bieskrementer og mejeriprodukter. Men de to unge fyre har nok fået langt “løbepas” fra Onkel Mikkel. Volumen på den mix de serverede er ukendt, men havde da allerede fået en del oktan i blodet, hvorfor jeg besluttede lige at slappe lidt af med en Paradox Grain (15 % Imperial stout) fra vores skotske venner Brewdog.

Pludselig finder jeg Erik og Sonni. De har fundet et strategisk fantastik placeret bord lige op ad “Cigar City’s” stand. Så kunne vi bare sidde og være “klar til det hele”. Alt det øl de ville servere under denne session stod klar på gulvet i flasker. Ingen køleskabe som sidste år og ikke så meget “pis” idet hele taget. Chefbryggeren Wayne (en lille Quasimodo mexicaner – på den gode måde) stod i standen sammen med en dedikeret kollega som jeg har glemt navnet på. Wayne var lidt mærkelig men faktisk utrolig stolt over at vi kendte hans øl og satte pris på den. Da vi fortalte at noget af hans øl koster 45 USD i København troede han simpelthen ikke på det.

Konceptet for “Yellow session” hos Cigar var at man startede i en ende og arbejdede sig gennem lageret for at slutte af med deres Hunaphu’s Imperial Stout 2011, 2012 og 2013 i den rækkefølge. Så vidste vi ligesom hvor vi stod og besluttede at bevare bordet som vores base og smage alt deres øl og ind i mellem sende “dispatcher” ud efter øl fra de andre bryggerier.

Telefonen ringer…. Ole er dukket op og jeg skal lige ud og afleverer billetten til ham. Føler mig allerede lettere påvirket og bliver chokeret da jeg på vej ud til Ole konstaterer at klokken kun er 1530 og at jeg allerede har oplevet (og drukket) en hel del på de første 30 min. Rolig nu Polet – tempoet ned !

Med fuld trup kan vi nu koncentrerer os om at drikke øl – påsætte tattoos og klistre tattos op her og der samt lægge diverese slagplaner. Sonni konstatere at der ikke er så meget surt på denne session, men det lykkedes da for ham at få hentet lidt lyserødt “Karamelfjerner” til os andre. Ok noget at det var sgu da meget godt – Sonni lav lige et lille indlæg om din mening om det da du jo er mere ekspert end jeg på det sure område.

På det her tidspunkt er jeg ikke sikker på at vi er skidepopulære hos Cigar ! – Vi sidder klar med glassene hver gang der åbnes en flaske. Jeg tror faktisk at deres stand er klart den mest besøgte. Der står en kødrand af mennesker foran standen, men vi sidder ved siden af – faktisk inden “I” standen hvilket gør at vi ihvertfald mindst får to serveringer af hver øl – til sammenligning med de fleste andre festivaldeltagere foran standen der vel får max to prøver ialt. Cigar har jo valgt ialt at have ca. 15 forskellige øl med – så vores placering er gudeagtig !! – og selvom de måske blev lidt trætte af os – sørgede de ved hver ny øl hver gang at sikre sig at vi fik først (American Service gen’s never fail). (se foto vores fire glas er bare “SÅ KLAR” – bemærk tattoo på bord og på arm)

Det hjalp nok også lidt at Mikkel BB hilste pænt på os og svarede på fornærmende spørgsmål om hvorfor Evil Twin havde trukket sig fra CBC.

At komme ind på alle de øl jeg smagte vil kræve at jeg ikke havde smagt så mange øl ! For jeg kan sgu ikke huske det og har ikke vores Formands stamina, ryggrad og ølviden til at “grifle” ned mellem hver øl – sådan er det bare. Men jeg vil da nævne et par stykker her som udover de førnævnte var en stor oplevelse.

Nielsborium (10 % Imperial Stout)

..som er lavet i samarbejde mellem Cigar og Mikkeller er en blend af “Dirac” og “Bohr Imperial sweet stout with raisins” som har ligget på Rom fade i minimum 14 måneder ifølge Wayne. Skulle jeg rate en øl efter vores system bliver det en klar og ren 11’er. For fanden den var lækker og jeg fik da også raget en hvart flaske til mig som jeg kunne sidde og nyde. De serverede selvfølgelig også basisøllene til denne blend hver for sig.

Huanpu’s (11 % Imperial Stout)

..blev serveret i 2011, 2012 og 2013 udgaven i den rækkefølge. Havde på forhånd forstillet mig at de skulle serveres i modsat rækkefølge, men det skulle de altså bare ikke (quote Wayne). Nu forstår jeg hvorfor Formand Jesper ville have os til at købe noget af dette gudedrik. Den ene var bedre end den anden og ja rent faktisk var 2013 lige den tand mere perfekt end 2011 og 2012. Den var et rent 11-tal på skalaen og de andre 2 ren 10.

Da vi senere tog til “Mikkellers og Friends” i Stefansgade for at købe ind fik var aftenens største skuffelse (og en af de få). “Man kunne da ikke købe øl fra festivalen hos dem” – det var en stor misforståelse – WHAT ?????? Hvad gik egentligt galt der ????.

Vil også lige nævne Humidor (uden røgmalt da ejereren af Cigar City hader røgsmag i øl !!! – een af de mere overraskende “bonus infos” for aftenen). Den var fantastisk ligesom “El Murcielago (9,5 % Tequila fadlagret Double cream ale) – Ahhhhhhh (10 !) samt deres special øl “Cheers” 10 % high gravity fadlagret Barley wine) der er en øl som ikke sælges kommercielt men kun serveres til venner af bryggeriet. Også højt på skalaen.

Fra andre bryggere var, udover de før nævnte, mine største oplevelser:

Bumaye /8 Wired Brewing (17% fadlageret Imperial Stout)

Måtte smage den tre gange i løbet af dagen ! Fantastisk, blød rund og lækker. Flinke fyre i standen halvt NZ/halvt Dansk. 10 på skalaen.

Double Black Mash / Amager Bryghus (12 % Imperial stout)

Ren 10’er – de kan mbare det der og så er han sgu da meget rar ham der Papsø !

George Bourbon/Calvados/Bourbon Barrels / Mikkeller (alle tre 12,12 % (ahh Bullshit !) Fadlageret Imperial Stout

Rene 10,ere undtagen Cognac som er en 11’er !

Derudover smagte jeg en masse gode og mindre gode øl fra Lervik. Stillwater, De Molen, Firestone Walker, Japan, Kina og og og……

Det her er bare “FESTIVALEN” – jeg overvejer seriøst at købe billet til mere end en session næste år. Man kan simpelthen ikke nå alt det man gerne vil nå på 5 timer. Husk på at vi ikke gav os tid til spise udover det vi fik krejlet os til fra sidemændende på vores bord. Det skal dog siges at det så ud til at være rigtigt lækkert mad man kunne købe – Luksus hotdogs, Risotto og, og – kan ikke huske mere (-:,

Den bedste Øl-event ever – Michael, Morten og Jesper – vi savnede jer og det havde om muligt været en endnu større oplevelse hvis I også havde været der !

Poletkongen uden poletter

Henrik

PS – nedenfor: billede af Erik og Sonnie der har scoret !