Så er der gået et par dage siden sommerfesten og jeg er igen i stand til at skrive…

Sikke et arrangementsmiley.

Jeg vil prøve efter hukommelse at referere. Har sikkert glemt en masse, så skyder i bare ind med det.

Ankomst 12:00. Peter Sonne lander samtidig. Han har et par kasser under armene. Det tegner godt.
Peter fra Halsnæs Bryggeri serverer Store Knud, Classens Lise, Røde Ran og Vådbinder og taler en time om øllene, om at brygge, om bryggeriet og om lokalområdet. Meget spændende. Tak til Peter for at gide at møde op og for at fortælle en masse spændende historier.
Store Knud en rigtig god pilsner.
Classens Lise – lidt snak om dameøl.
Røde Ran – Halsnæs første øl og Peters “mindst favorit” blandt hans egne øl
Vådbinder en glimrende porter med et snert af røg.

Frokost er skrubber med nye kartofler. Til maden Weihenstephaner Hefe Weissbier og en stribe Brewdog. Perfekt frokost.

Efter maden drikker vi Kalik hjembragt af Henrik fra Bahamas. Uddeling af Kalik T-shirts. Hvor ser vi godt udsmiley. (Se selv på billedet!)

Kl. 16:00 gør vi status. Hvad har været bedst indtil nu?
Morten, Jesper og Henrik siger Vådbinder. Michael siger Store Knud og Sonni siger Røde Ran.

Så er der “årets bedste” runden. Henrik har bedt os om at tage den bedste øl vi har smagt i år med, så alle kan smage.
Morten serverer Morimoto Black Obi Soba Ale fra Rogue og fortæller historien om vor tur til Barcelone og besøg på “La Cerveteca”.
Michael serverer Black Rooster The Black Rooster, Oak’ n’ Islay Edition og fortæller om balancen i whisky’en her.
Sonni Serverer Rogue, Double Dead Guy Ale og fortæller ikke overraskende om sin humletørst.
Jeg serverer Taiji og fortæller historien om en øl, der ikke findes. Taiji har nogen af os smagt på Mikkeller Bar tidligere. Det er en blanding af Evil Twin Yin og Yang og er på Ratebeer ikke godkendt som en selvstændig øl. Nå, jeg “rekonstruerer” den og det er også muligt at smage Yin og Yang hver for sig.

Så kører Henrik Nøgne Ø runden afsted.
Red Horizon, alt for sød. Sjove altea bolche ting og sager – honning – men for sød er vi vist enige om.
Dark Horizon 3rd edition. Blandet modtagelse. Også meget sød, men meget bedre end Red Horizon. Fantastisk at alkoholen næste ikke kan smages, når den nu er over 15%.
Two Captains er en fantastisk 2IPA.

Inden maden er der Møn Bryghus runde.
Klintekongen er en elendig øl. Smagte den også til Ekstra Bladets Julebrygsmagning.
Honning Porter er en meget letdrikkelig porter med søde ristede toner.
Den sorte er en schwarzbier. En kedelig en af slagsen. Morten, det er din boldgade, hvad syntes du om den?

Så er der aftensmad. Oksemørbrad med lækker salat. Jeg har To Øl, Reperationsbajer med til maden. Den passer ikke så godt til maden, men “Hey” vi har brug for lidt reperation. Glimrende frisk pale ale.

Efter maden hiver Henrik de store flasker frem, som han har bragt hjem fra USA.
Cigar City, Guava Grove. WAUW!!!smiley Den er sur! Og den er fantastisk. Det er lige før der er flere, der følger med – eller hva’? Cigar City er klart blevet et af yndlingsbryggerierne. Synd, at det er så svært at få fat på.
Nebraska Brewing, Black Betty. En Imperial Stout, der er whiskyfadlagret. Dejlig øl med heftig mundfølelse.
Firestone Walker, Double Jack. En fantastisk IIPA af West Coast typen.
Schlarfly, Reserve Ale aged on Oak, Barley Wine Style. Fantastisk Barley wine. Dagens bedste øl for mig.

Så skete der noget belgisk agtigt noget, som jeg svagt husker. Straffe Hendrik… et par stykker, noget Rochefort, hvad mere? Gik jeg i seng dér? Ikke som den sidste, men som sædvanligt var det vel også Michael, Henrik og Dario von Slutty, der holdt længst. Hvor blev godnatgrillen af?

Vi blev enige om at samle kapsler til Liva. Mon ikke der nogle nye til samlingen? Jeg har en mindre pose til hende…

Morgenmad kl. 09:00 og farvel og tak. Fantastisk selskab. Fantastisk øl og fantastisk mad. Tak til Dorthe for maden. Tak til Henrik for arrangementet. Henrik, du er vor arrangementsmand. Årh, hvor var det bare som sædvanligt hyggeligt.

/Jesperhammer