En tur gennem festivalguiden.
Ikke den tur, jeg kommer til at tage i virkeligheden, men en tænkt tur, hvor standene er perfekt linet op så de kan følges i nummerorden.

Første stand (Stand 3) er Bryghuset No5 og Hornbæk Bryghus. Jeg vandrer lige forbi uden at stoppe. Det har jeg endnu ikke fundet nogen grund til.

Stand 4 lokker til gengæld med Hornbeer. Hornbeer har altid masser af nyt øl med og der er flere, der skal prøves. Hornbeer Charlies Cool Porter. En porter på 5,9%. Det er da en nogenlunde let start på dagen.
Hornbeer Shinook. Hornbeer kan deres IPA og denne er på Shinook humlen.
Så skal der vælges. Noget sort eller noget surt? Der er mange muligheder. Eriks Stout på 11% med ekstra chili eller Blåbær Lambic, der har haft tre år på fad? Nok den sidste.

Jeg springer en del stande over. Stand 8, Carlsberg skal man lige kigge ind hos. Hvad har de med af “gemte sager”? Der er intet interessant i programmet, men de gemmer jo ofte noget under disken, så jeg spørger.

Stand 11, Syndikatet. Mest kendt for deres sjove ølnavne. Men der er nu nogle gode øl imellem. Jeg tror, at det bliver Spionen. En godt humlet IPA.

Stand 13 er Prima Beer – en importør. Det er efter min mening knap så interessant som at møde bryggerne selv, men når de nu har norske Lervig, så skal jeg lige have en 1349 Black Ale with Coffee. Men prøv også deres Barley Wine på Bourbon fad. Den er fantastisk.

Stand 24. Igen en importør. Først falder øjet på altid gode Nøgne Ø fra Norge, men så…
…hvad sker der? Founders! -og ikke bare Founders, men mange af dem. Og står der virkeligt Kentucky Breakfast Stout? Ja. Her taler vi om en 100/100 pointer på Ratebeer. Nr. 15 øl i verden iflg. Ratebeer. Stille og roligt på side 83 i programmet har vi altså en af de helt store. Har man ikke smagt den, så smag den nu. Hvis man har smagt den før, så nup lige en mere.

Stand 24 huser også Svaneke. Hvorfor ikke prøve deres øl, der er med i årets konkurrence om at brygge den bedste kvindeøl. Selve konkurrencen er jo en værre gang vrøvl, for hvorfor skal der laves specielle øl til kvinder? Men mon ikke Svaneke har formået at få en lækker øl ud af at tilsætte Havtorn og Hyldeblomst til brygget?
-og så har vi jo også været med i den konkurrence.

Stand 26. Her er der fem øl i Projekt Vandregær. Vandregæren er fra 2009 og har vandret mellem flere bryggerier, hvor de har brygget en øl for derefter at give gæren videre til det næste bryggeri i rækken.
Jeg snupper en af øllene og hører lidt mere om, hvordan (og hvorfor) gæren er isoleret.

Herslev er på stand 29. Deres store bidrag sidste år var Mark Hø øllene. Der er flere varianter med her og jeg skal prøve et par stykker. Dejligt sur øl på hø i stedet for humle. Det er moderne og oprindeligt på samme tid. Prøv det:-)

Stand 36 huser Indslev. Her det deres Ugly Duck brand, der trækker. De har en tønde med Imperial Vanilla Coffee Porter – Barrel Aged. Altså en fadlagret version af deres udmærkede kaffeporter. Den må da prøves.
Men ellers er der skuffende nok ikke så meget andet nyt fra den kant. Hvordan mon det kan være?
Nå, men ved samme stand står hollandske De Molen. De laver god øl og jeg skal prøve Moord & Doodslag (Mord og Manddrab). 10% Sød Imperial Stout med chokolade:-)

Ved stand 43 står Det Lille Bryggeri. Der er altid masser af nyt. Prøv et eller andet. Jeg skal have et par stykker. Hvad med en Kriek?
Ved samme stand er bryggeriet Shadow Brew. I virkeligheden er det samme brygger og ejer som det Lille Bryggeri. Her skal jeg nok prøve det hele for det ser godt ud.

Ved stand 44 er håndbryggerne. Fald ind og hør dem fortælle om deres bryg. Prøv hvad de foreslår.

Stand 47 huser endnu en importør. Det er Real Drinks. Her viser de noget af de fremragende italienske fra Brewfist. Jeg snupper en Spaghetti Western, der er lavet sammen med Prairie. En kaffe Imperial Stout.
Samme sted fås også glimrende og moderne tysk bryg fra Crew og Braukunskeller. Amarsi IPA fra sidstnævnte lyder god.

Stand 48 er Thisted. Limfjordsporteren er jo en klassiker og når de har en fadlagret version med, så er jeg på. Det er noget med, at der bliver annonceret tidspunkter for udskænkning, så kig på skærmene…

Nørrebro Bryghus er på stand 52. Brewers Guide to the Galaxy er en IIPA på 10%. Den snupper jeg. Og så er der Stevns CCC. Det er en sur Kriek type. Den er et must:-)

Stand 56 har Flying Couch på disken. Der er kun gode øl på hanerne. Jeg er hooked på en Hindbær, der er lavet sammen med Brekeriet – et svensk surølsbryggeri.

På stand 60 har en del af “nye” og allermest spændende bryggerier samlet sig. De fleste af dem brygger deres øl i Ølkollektivet. Her er Ølsnedkeren, Dry & Bitter og Gamma. Black Rooster har også deres navn på standen. Jakob har du endeligt brygget noget igen, for så er jeg klar? På denne stand er det bare at prøve løs:-)

Spybrew er på stand 61. De er meget nye og ser rigtigt spændende ud. Jeg tænker, at en IPA kan afsløre, hvor godt de er kommet fra start.

Rocket Brewing er på stand 62. Deres Total Eclipse er meget lækker og her har de også en udgave med, der er tilsat kaffe og kardemomme. Det lyder for mærkeligt, så det skal jeg prøve.

Stand 66 er Amager Bryghus. Måske det bryggeri, der her bragt flest forskellige øl? Har man ikke prøvet Batch 1000, så snup den og få den lækreste IPA i glasset. Jeg skal have en Dashboard Jesus, der også er en IPA.

Stand 72 er Kongebryg. De har nogle spændende øl med. Hvad med A Grand Declaration of War, en Black Chocolate Peanut Butter Banana Wheat. Den kan man da ikke sige nej tak til, vel?
Munkebo holder til ved samme stand. Årets Bryggeri 2014. Jeg tager en Udgård, som er en Imperial Porter.

Stand 73 er Abelgren & Ramvad. Helt nye og det skal prøves. Deres program ser spændende ud. Jeg dykker ned i en Bryg No. 7, som er en Imperial Rye Stout.

Stand 75 er igen en importør, Depotet – Danish Beer Import. De har bl.a. et tysk bryggeri med – Riegele. De får gode karakterer på Ratebeer, jeg kender dem ikke, så der skal lige prøves en enkelt.

Stand 80 er Taybeh. Et bryggeri fra Palestina, Vestbreden. Det er jo i sig selv interessant og det er sikkert ikke nemme forhold at brygge øl under. Jeg har tidligere smagt fire af de seks øl, som de har udgivet og det har været noget af det værste øl, jeg har smagt! Surt, medicinsk og inficeret. Så har du lyst til at smage brygfejl, så prøv det her.
Måske skulle jeg stikke glasset frem i håbet om, at de fire flasker, jeg har smagt har været uheldige udgaver og at de har taget det gode med til København. Måske er festivalen bare for kort til det?

Så er den tur slut.
Men der manglede noget.?1? Hvor var Bøgedal? Casper, er dit øl blevet for godt til Ølfestivalen?
Mikkeller var delvis tilbage sidste år, men har altså fortrudt og er blevet væk i år.

Godt, at der er noget, der er konstant – og det er Ulkløbbens slingren gennem hallen.

Ser du os på vejen, så sig lige hej – og diriger os så gerne tilbage på den beskrevne rute – for vi er jo nok kommer på afveje. Måske i noget, der viser sig at være endnu mere spændende.
Høj skumsmiley